Продължава борбата за живота на 8-годишното дете, което беше поразено

...
Продължава борбата за живота на 8-годишното дете, което беше поразено
Коментари Харесай

Критично остава състоянието на удареното от мълния дете

Продължава битката за живота на 8-годишното дете, което беше изумено през вчерашния ден от гръмотевица в Бургас. Състоянието му остава сериозно. 

Критична нощ за родителите на 8-годишното дете и лекарите, които се борят за живота му. Състоянието на момченцето към момента е тежко и то е в медикаментозна кома.

„ Благодарение на съответните реанимационни дейности, които са положили сътрудниците от незабавно поделение, и медикаментозната терапия – незабавно е интубирано, възстановило е сърдечна активност “, изясни заместник-директорът на УМБАЛ-Бургас доктор Светослав Тодоров.

Има заплаха за живота на момченцето

Резултатите от проучванията към този момент са убеждаващи. Няма данни за засягане на мозъка и предстоят опити за пробуждане на детето.

„ Стабилни са виталните индикатори все още. Предстои да се правят нови спомагателни образни проучвания. На този стадий можем да единствено провалянето, което е вид изгаряне в региона на седалището “, добави доктор Тодоров.

8-годишното дете е било с родителите си на плажа, когато го поразява гръмотевица.

„ Лошото е, че е станало отвън работното време на спасителите. Това става към 18:30, ние до момента в който Бяхме тук цялостен следобяд имаше подобен проблем, показваше, че ще има стихия “, изясни старши избавител на плаж " Бургас-север " Петър Русев.

Според старши спасителят Петър Русев, с цел да се предпазим от мълнии когато сме навън би трябвало да заемем специфична поза.

Експертът по мълнезащита инж. Христомир Иванов напомня за сходен случай преди три години на плажа в Слънчев бряг, който обаче приключва с съдбовен край.

„ В момента има такива модерни средства за мълниезащита, които, в случай че да вземем за пример има хотел с съседен плаж, може да бъде сложено такова средство за мълниезащита, което да пази освен хотела, а целия плаж “, сподели той.

Предстои плавното му извеждане от медикаментозна кома

Най-важно е да се окаже първа помощ на време.

„ В случаите, когато няма схващане, Няма дишане, а има пулс тогава се стартира обдишване, още веднъж се почистват дихателните пътища и се стартира изкуствено дишане “, сподели шефът на БЧК-Бургас Виолета Радева.

Статистиката сочи, че 90 % от хората изумени от гръмотевица оцеляват.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР