Продължава блокадата на магистрала Тракия“ и на Подбалканския път в

...
Продължава блокадата на магистрала Тракия“ и на Подбалканския път в
Коментари Харесай

Протестите на енергетиците продължиха и през нощта

Продължава блокадата на автомагистрала „ Тракия “ и на Подбалканския път в региона на Гурково, в това число Прохода на републиката.

Вчера в Народното събрание беше отхвърлено настояването за отсрочване на териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони у нас.
Със викания „ Оставка “ протестиращите енергетици оповестиха,
че няма да правят отстъпка и че препоръчаният за Стара Загора проект не ги устройва.

Близо денонощие под обсада не престават да бъдат автомагистрала „ Тракия “ край Стара Загора, Проходът на Републиката и Подбалканският път. Нощта е минала умерено, без напрежение сред протестиращите и полицията, обобщава БНР.
Протестиращите ще останат на своите позиции най-рано до понеделник,
в случай че не бъде сбъднат някакъв контакт с властта.

Голяма част от чиновниците на жандармерията и полицията са били отзовани през нощта, заяви Бисер Бинев, водач на КТ „ Подкрепа “ в „ Мини Марица – изток “.

Недоволните не престават да отстояват своите претенции и се надяват на договаряния, оповестява Българска национална телевизия.

Около 200 души се бяха събрали нощес на пътния възел на Автомагистрала „ Тракия “, като стопираха пропускането на коли, с изключение на такива с бременни дами и с хора в сериозна обстановка.

Протестиращите отхвърлиха да изпратят договарящи с държавното управление и на собствен ред поканиха представители на властта да дойдат при тях на място.

Засега обаче няма информация такова посещаване да се случи. Призивите на премиера Денков за прекъсване на митингите също не доведоха да спад на напрежението.

Работниците се обърнаха към българите и подчертаха, че митингът им не визира единствено съответни работни места, а целия енергиен бранш, който по думите им, е последният бастион на българската самостоятелност.

Протестиращите упорстват до 2030 година мините и ТЕЦ-овете да не се затварят и тогава да се мисли какво ще се прави, само че всички проекти да бъдат ясно написано в документ от държавното управление.

Другото им искане е откакто проектите за обективен преход се внесат в Европейската комисия, да се организира необятно публично разискване.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР