Продължава аварийното укрепване на срутището край Тикале на път II-86

...
Продължава аварийното укрепване на срутището край Тикале на път II-86
Коментари Харесай

Укрепват аварийно срутището на пътя Смолян – Мадан

Продължава спешното подсилване на срутището край Тикале на път II-86 Смолян – Мадан, оповестяват от АПИ. В момента се прави запълване на главните пукнатини и замрежване на ската. Предстои монтирането на високоякостна мрежа с анкери, с ширина 7 м и дължина 100 м в зоната сред двата далекопровода, както и отвесно подсилване с мрежа на повърхност към 500 кв. м с анкери в зоната над срутището. Целта е след приключването на тези действия придвижването да бъде пуснато по едното платно на второкласния път.

Аварийните работи се извършват от пътноподдържащото сдружение, с което АПИ има контракт по Закон за обществените поръчки за поддържане на републиканските пътища в област Смолян. Възложените действия са за 1 145 991 лева с Данък добавена стойност.

За трайното подсилване на срутищния развой ще се извършат геолого-проучвателни работи. С „ Геотехника – АБС “ ООД на 12 юли е подписан контракт по Закон за обществените поръчки за осъществяването на геолого-проучвателни действия на стойност 35 760 лева с Данък добавена стойност. Очаква се до края на юли т. година те да бъдат подготвени и сдружението да показа направения инженерногеоложки отчет. След като той бъде признат ще започва тръжна процедура за изработването на механически план и осъществяване на трайно подсилване на срутището на второкласния път. За финансиране на укрепителните действия Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще кандидатства пред Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР