Продължава акцията по събиране на стари гуми от домакинствата и

...
Продължава акцията по събиране на стари гуми от домакинствата и
Коментари Харесай

Столична община събира стари гуми

Продължава акцията по събиране на остарели гуми от семействата и на 20 януари в регионите "Красна поляна " и "Надежда ", оповестиха от Столична община.

От 9.00 ч. до 17.00 ч. в двата региона се провежда събиране на остарели гуми в продължение на самодейността на Столична община и Столичен инспекторат.

Адресите на краткотрайните стационарни пунктове в регион "Красна поляна " са:
1. Пункт на ъгъла на бул. "Вардар " с бул. "Ал. Стамболийски "
2. Пункт на ул. "Освобождение " № 25 – на паркинга, югозападно от районната администрация на "Красна поляна ". За предаването на по-голям брой гуми жителите могат да подадат поръчка с прецизен адрес на телефон: 0882 27 12 11.

Адресът на краткотрайния стационарен пункт в регион "Надежда " е:
1. ж.к. "Триъгълника ", ул. "Шибой " – до парк "Горска просвета ". За по-голям брой гуми жителите могат да подадат поръчка с прецизен адрес на телефон: 0882 27 12 13.

Това е четвъртата поредна самодейност на Столичния инспекторат, която е част от ограниченията за Подобряване качеството на атмосферния въздух в София и е ориентирана към понижаване на изхвърлянето на остарели гуми до кофите за боклук и минимизиране на опцията да бъдат изгаряни за отопление. В рамките на предходните две акции, извършени в регионите "Младост " и "Овча купел ", бяха събрани близо 3000 гуми.

На адресите, на които има разкрити краткотрайни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички искащи, без значение от региона по местоживеене. В рамките на предходните акции са събрани 3400 гуми, като единствено през последния уикенд в регион "Люлин " и "Връбница " бяха събрани 800.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР