Продължава акцията по издирването на единия от двамата възрастни мъже,

...
Продължава акцията по издирването на единия от двамата възрастни мъже,
Коментари Харесай

Продължава издирването на туриста, изгубил се в Пирин

Продължава акцията по издирването на единия от двамата възрастни мъже, които се изгубиха в Пирин нощес. Към нея се включиха планински спасители от Сандански и Банско, както и чиновници на Национален парк „ Пирин " оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Екипът от планински спасители, който цяла нощ и през днешния ден търсеше двамата туристи, се трансферира към хижа Беговица, където ще продължи издирването на втория екскурзиант.

Планинските спасители оповестиха, че откритият по-рано 75-годишен мъж е бил в положително здравословно положение, леко обезводнен, само че е бил добре. Отрекоха информацията, че се е държал жестоко с тях.

Към този миг в акцията вземат участие 7 спасители от ПСС - Сандански, двама от Банско, има и куче. Утре към тях ще се причислят още спасители и кучета. Според експерти теренът е извънредно сложен за търсене, тъй като е заселен с клек.

От Дирекцията на Национален парк " Пирин " споделиха, че са изпратили спасители с високо пристъпен джип и са подготвени при потребност да изпратят още планински спасители

По непотвърдена информация двамата туристи са се движили по еко пътека, която не е добре позната на планинарите и може би това е една от главните аргументи да се изгубят.

Затова планински спасители поучават, когато излизаме в планината да бъдем добре готови, да проверим авансово маршрута си, да не се отклоняваме от него и да имаме планинска застраховка.

Двамата туристи, които са се изгубили, нямат застраховка и ще би трябвало да платят избавителната акция от джоба си.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР