Продажбите на нови еднофамилни къщи в САЩ паднаха до едногодишно

...
Продажбите на нови еднофамилни къщи в САЩ паднаха до едногодишно
Коментари Харесай

Продажбите на нови жилища неочаквано се сринаха до едногодишно дъно през ноември

Продажбите на нови еднофамилни къщи в Съединени американски щати паднаха до едногодишно дъно през ноември, само че непредвиденият спад евентуално е краткотраен на фона на хроничния дефицит на притежавани преди този момент жилища, което поддържа търсенето на ново строителство.

Продажбите на нови жилища са намалели с 12,2% до сезонно поправен годишен ритъм от 590 000 единици предишния месец, най-ниското равнище от ноември 2022 година, заяви Бюрото за броене на популацията на Министерството на търговията в петък. Темпът на продажбите през октомври беше преразгледан до 672 000 единици от докладваните по-рано 679 000 единици.

Икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха, че продажбите на нови жилища, които съставляват 13,4% от продажбите на жилища в Съединени американски щати, се възвръщат до равнище от 685 000 единици. Продажбите на нови жилища се регистрират при сключване на контракт, което ги прави водещ знак на жилищния пазар. Те обаче могат да бъдат променливи на месечна база. Продажбите се усилиха с 1,4% на годишна база през...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР