Продажбите на луксозни облекла, бижута и козметични продукти се очаква

...
Продажбите на луксозни облекла, бижута и козметични продукти се очаква
Коментари Харесай

Новата жетва на пандемията: Луксозните стоки

Продажбите на първокласни дрехи, бижута и козметични артикули се чака да спаднат с съвсем 1/4 тази година заради пандемията, унищожила повече от 6 години напредък в бранша. Това демонстрира изследване на американската консултантска компания Bain. Спадът е по-малък от прогнозата от 35%, която се очакваше напролет, защото китайският пазар се е възстановил, допринасяйки с близо 1/3 от продадените първокласни артикули в света.

Очаква се секторът да генерира доходи от 217 милиарда евро през тази година, с два милиарда евро по-малко от 2014 година и с цели 64 милиарда по-малко от 2019 година, твърди компанията в полугодишно изследване, направено взаимно с италианската асоциация за първокласни артикули Altagamma.

Това е първият спад в приходите на бранша на първокласните артикули след финансовата рецесия през 2009 година, когато промишлеността претърпя 9% спад, от който се възвърне бързо през идната година.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Хората основават и носят бижута от хиляди години. От обикнове...

Оценките за времето за възобновяване от пандемията в този момент са несигурни, защото възобновеното разпространяване на ковид принуждава страните още веднъж да затворят магазините за търговия на дребно и да спрат пътуванията по целия свят. Възстановяването на промишлеността значително ще зависи от това по кое време ще има ваксина, счита Клаудия Д`Арпизио от Bain.

Тя чака вероятностите да станат по-ясни през второто тримесечие на идната година, когато ще бъде по-лесно да се разбере какви са разноските в Китай, какво е въздействието на стимулиращите ограничения в Съединени американски щати и Европа и дали ще има промени в данъчната политика след президентските избори. Ако президент е Джо Байдън, тези, които печелят повече, евентуално ще бъдат по-тежко обложени с налози. " През идната година има огромна неустановеност ", признава Д`Арпизио.

Печалбите на първокласните марки тази година се чака да спаднат с цели 60% и да се възстановят единствено на половина през идната година. Тъй като от ден на ден хора по света би трябвало да останат у дома, продажбите на първокласно облекло спаднаха с 30% до 45 милиарда евро, а на обувките с 12% до 19 милиарда евро. Този спад е по-малък от плануваното, защото продажбите на маратонки са се възстановили през втората половина на тази година. Потребителите в Азия са помогнали на първокласния бранш да смекчи спада в продажбите на бижута до 15% или 18 милиарда евро.

Пандемията форсира измененията, които към този момент са настъпили в бранша, в това число прекосяването към извършване на покупки онлайн, фокусът върху устойчивостта и диверсификацията на доставките, възходящата роля на младите генерации и комерсиалните опити с цифрови платформи.

" Пандемията отстрани оправданията за марки, които не усвояваха новите трендове ", сподели Д‘Арпизио. Тя предизвести, че колкото по-дълго продължава рецесията, толкоз повече пари ще изгубят някои марки, като някои ще затворят изцяло, а други ще са принудени да се преструктурират.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР