Продажбите на автомобили в Китай са се увеличили с 9,5

...
Продажбите на автомобили в Китай са се увеличили с 9,5
Коментари Харесай

Автомобилните продажби в Китай са нараснали през 2022 г.

Продажбите на коли в Китай са се нараснали с 9,5 на 100 през 2022 година, като покупките на електрически автомобили съвсем са се удвоили. Търсенето на най-големия авто пазар в света обаче се е свило през декември, предвещавайки по-слаб напредък на пазара тази година. Това сочи браншови отчет, представен от Асошиейтед прес. 

Продажбите на високопроходими коли (SUV), седани и миниванове предходната година са се нараснали до 23,6 милиона, регистрира Китайската асоциация на автомобилните производители (China Association of Automobile Manufacturers). Общите автомобилни продажби, в това число пикапи и рейсове, са нарастнали с 2,1 на 100 до 26,9 милиона.

През декември продажбите на коли са спаднали с 6,7 на 100 по отношение на същия месец на предходната година до 2,3 милиона, защото потребителското търсене е отслабнало под натиска на анти-ковид политиката на управляващите, която задържа милиони хора по домовете им, както и поради акцията на държавното управление за преодоляване на корпоративните задължения. Общите автомобилни продажби са намалели с 8,4 % до 2,6 милиона. 

Браншовата организация предвижда постоянен напредък тази година, който обаче може да се забави до едвам 3 на 100, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР