Продажбата на турски имоти на чужденци се е увеличила с

...
Продажбата на турски имоти на чужденци се е увеличила с
Коментари Харесай

Руснаците масово купуват имоти в Турция

Продажбата на турски парцели на чужденци се е нараснала с 58 % през април в съпоставяне със същия месец на 2021 година, като съветските жители оглавяват класацията, сочат държавни данни, публикувани през днешния ден, съобщи ДПА.

Увеличението на продажбите идва на фона на слабата турска лира, която загуби близо 50 % от цената си по отношение на $ през миналата година, както и на фона на нашествието на Русия в Украйна.

Търсенето на парцели в Турция от чужденци остава високо макар 100-процентното нарастване на цените на парцелите през февруари, сочат данни на турската Централна банка.

През април 6447 чужденци са купили жилища в Турция, като 1152 от тях са руснаци, осведоми Турският статистически институт, оповестява Българска телеграфна агенция.

В съпоставяне с предходния месец броят на турските парцели, продадени на руснаци, се е нараснал със 100 %. Увеличението е със 186 % на годишна база.

Украинците са купили с 56 % повече парцели през април непосредствено предходния месец.

Иранските жители са на трета позиция през април с 905 купени парцели в Турция, а иракчаните - на четвърта позиция - 714.

Като цяло продажбата на парцели в Турция се е нараснала с 38,8 на 100 на годишна база. Увеличение в продажбите на парцели се следи основно в курортите Анталия и Бодрум, където от началото на войната в Украйна доста руснаци купиха парцели.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР