Продажбата на Alitalia е все по-близо, а най-вероятният купувач е

...
Продажбата на Alitalia е все по-близо, а най-вероятният купувач е
Коментари Харесай

Lufthansa предлага най-добрата оферта за Alitalia

Продажбата на Alitalia е все по-близо, а най-вероятният покупател е немската Lufthansa. До момента са отправени 3 предложения или заявки за интерес, изразяващи предпочитание за покупка на италианския народен транспортьор, като измежду претендентите е английската бюджетна самолетна компания EasyJet.

" Alitalia към момента е нежна и се нуждае от сътрудник. Има опция да се работи по тези предложения и да се стигне до структурно решение, което не коства нищо повече на данъкоплатците ", сподели министърът на икономическото развиване Карло Календа пред ежедневника La Repubblica.

Но италианските управляващи смятат офертата на германците за " най-обещаваща ". " Обективно казано офертата на Lufthansa е най-обещаващата ", призна Календа.

Продажбата обаче зависи най-много от новото държавно управление, което някак би трябвало да се образува в политическата невъзможност, в която изпадна страната след последните парламентарни избори.

 Lufthansa с оферта и за Alitalia
Lufthansa с оферта и за Alitalia

След като разгласи, че е покрай договорка и за Air Berlin

Популисткото придвижване " 5 звезди " и десните обединения, ръководени от крайнодясната Лига, към момента не могат да се схванат кой да води новия кабинет и при какви условия.

" Нуждаем се от ново държавно управление, в противоположен случай вложителите няма да купуват ", съобщи министърът.

Миналата седмица представител на Lufthansa заяви, че са показали предложение с хрумвания за преструктурирана NewItalia, защото в актуалното си положение самолетната компания " не е забавна ". Документът е признат добре и договарянията могат да преминат на идващ стадий.

Групата на Lufthansa, която включва Lufthansa, Eurowings, Swiss, Brussels Airlines и Austrian Airlines, регистрира рекордни облаги за 2017 година Нетните облаги набъбнаха с 33.1%, достигайки 2.36 милиарда евро, надхвърляйки упованията на анализаторите с 800 млн. евро.

 AirFrance може да придобие Alitalia
AirFrance може да придобие Alitalia

Италианското държавно управление не харесва досегашните оферти

Главният изпълнителен шеф Карстен Шпор бе извънредно удовлетворен от достижението, наричайки го " най-хубавият резултат в историята на нашата компания ".

Въпреки това, Lufthansa желае от комисарите, виновни за ръководството на Alitalia, да извършат задълбочено преструктуриране преди всяко допустимо придобиване

Миналата седмица италианският министър приветства усъвършенстваното предложение на немския транспортьор, " както във връзка с поддържането на междуконтиненталните връзки, по този начин и на личния състав ".

Според италиански медии Lufthansa е понижила броя на работните места, които желае да бъдат съкратени от 8400 до 4000. Преди това бяха планувани 6 000 съкращения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР