Продажбата на 200 кв имот до зала Универсиада ще донесе

...
Продажбата на 200 кв имот до зала Универсиада ще донесе
Коментари Харесай

Съветник от БСП бие аларма за спорен имот в София

Продажбата на 200 кв парцел до зала " Универсиада " ще донесе някакъв доход на Столична община, само че може да възникне публично напрежение. Това съобщи общинският консултант от „ Българска социалистическа партия за България “ Диана Тонова по време на съвещание на Столичния общински съвет по отношение на продажба на аграрен парцел, частна общинска благосъстоятелност.

„ На пръв взор този отчет е обикновен, само че става въпрос за опцията в бъдеще да възникне съществено публично неодобрение. В случая се предлага да се продаде поземленият парцел към пространството на законно издигната постройка. Към този отчет не виждам никакви документи - няма картов материал и документи за благосъстоятелност. От отчета излиза наяве, че за земята е предписан отвод за анулация на отчуждаването “, уточни Тонова.

Общинският консултант от „ Българска социалистическа партия за България “ сложи въпроса към кой миг Столична община пази личния си и към кой публичния интерес. „ Към момента на постановяване на отхвърли, когато се е съобразила с публичния интерес, или към сегашния миг, когато предлагаме тези земи да бъдат продадени на притежателите на законните здания? “, попита тя.

По думите на Тонова парцелът попада в жилищна зона с преобладаващо сложно застрояване, за която е използван член 22 от Закон за устройство на територията за преструктуриране на жилищни комплекси при индикаторите от времето на одобрение на настоящия Подробен устройствен план.

„ Това значи, че когато продадем тази земя, за притежателите ще възникне законово право да изискат изменение на Плана за регулация, да се основат нови Подробен устройствен план за границите на парцела и там да се осъществя допустимото застрояване по Подробен устройствен план “, изясни Тонова. Тя добави, че там се намира зала „ Универсиада “, Консерваторията, Министерство на външните работи, Националната художествена академия, а местността е озеленена, само че без съответно предопределение на зелените площи.

Тонова предложи отчета да бъде отсрочен, с цел да могат общинските съветници по-добре да обследват собствеността на земята, само че и да са сигурни, че са отбрани публичните интерес.

„ Продажбата на 200 кв ще донесе някакъв доход на Столична община, само че последващата обстановка, която може да възникне като публично напрежение, ще сътвори сериозен негатив за Следствен отдел към окръжна прокуратура и ще сътвори проблеми, които не желаем “, сподели Диана Тонова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР