Прочулият се в цял свят сътрудник на американската АНС Едуард

...
Прочулият се в цял свят сътрудник на американската АНС Едуард
Коментари Харесай

Сноудън заклейми корупцията в Русия, но попита какъв е светът, щом само Русия му даде убежище

Прочулият се в целия свят помощник на американската АНС Едуард Сноудън разкритикува съветското държавно управление, наричайки го корумпирано . Сноудън стори това в пред немското издание Süddeutsche Zeitung, съобщи The Guardian.
" Руското държавно управление е корумпирано по доста способи и това е нещо, което руснаците осъзнават. Руснаците са топли хора и умни хора. Страната е доста красива. Правителството обаче е казусът, не хората ", споделя Сноудън.
Американският сътрудник беше засипан с рецензии след бягството си в Русия, защото първоначално не разясняваше режима там. В последните години обаче той все по-често се изявява в отбрана на човешките права и става по-активен що се отнася до свободата на словото и рецензии към натиска против публицисти.
В момента обаче Русия е единствената безвредна страна за Сноудън, който е преследван от американското правораздаване поради държавна измяна и е заплашен даже от смъртна присъда в Съединени американски щати. През 2013 година Китай не му разреши да влезе на китайска територия, откакто той беше в Хонконг, а нито една европейска страна, в това число Германия, не желае да му даде леговище . В Латинска Америка пък е доста евентуално за Сноудън да се появи екип на Централно разузнавателно управление на САЩ, който да го прибере, без значение в коя страна там той се откри, а публично Съединени американски щати може да наложат стопански наказания, които да принудят която и да е страна в Южна Америка да отстъпи.
" Приел съм, че ще прекарам живота си, занимавайки се с следствията от решението си да разглася обществено какво знам. Но в случай че не за мен, то за други като мен Германия би трябвало да одобри съответните законови промени, с цел да ги отбрани ", уточни Сноудън, съгласно който в случай че негов " първообраз " от Русия пристигна да потърси отбрана в Германия, немският канцлер Ангела Меркел би го приела, само че в случай че пристигна някой от Съединени американски щати, тогава " на този въпрос няма отговор ".
Сноудън изрази и отчаяние от обществената позиция на Меркел във връзка с " доносници " като него. " ", зададе разумният въпрос той.
По отношение на Джулиан Асандж, Сноудън е безапелационен – той е бунтовник, желае да срине системата, аз желая системата да бъде поправена – имам вяра, че още може да бъде избавена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР