Прочулия се със серия криминални изстъпления бандит Атанас Мечев, по-известен

...
Прочулия се със серия криминални изстъпления бандит Атанас Мечев, по-известен
Коментари Харесай

Наско Гаргата върти от зандана дрогата в Банско с 4 мобилни телефона


Прочулия се със серия престъпни изстъпления престъпник Атанас Мечев, по-известен като Наско Гаргата, е ръководел от килията в пандиза в Казичене тайфа за търговия с дрога, захранвала с опиати зимния курорт Банско.

 

Само преди дни татуираният рецидивист бил хванат в килията му с цели 4 телефона. Заради находката все още тече инспекция в затворническата администрация и надзирателите в Казичене, разпоредена от ГДИН.

 



Според осведомени с следствието, Наско Гаргата е съумял да корумпира няколко надзиратели на високо равнище в пандиза в Казичене. Именно те му издействали в прорез с откритата нормативна уредба работа отвън рамките на пандиза.

 

От няколко месеца насам Гаргата се водел на работа в столичен автосервиз – всяка заран излиза от пандиза в Казичене и се прибира по тъмни доби в тюрмата единствено с цел да пренощува.

Припомняме, че той е с 4-годишна присъда за търговия с дога, откакто бе дефинитивно наказан по едно от делата си през 2020 година

 

Докато изтърпява присъдата, Мечев траял да управлява отвън рамките на пандиза своята наркомрежа, разкриват проверяващи.

Те настояват, че Гаргата е захранвал с амфетамини, марихуана и кокаин няколко свои доближени от Разлог и Добринище, които са пласирали дрогата на туристите в Банско.

 

Разследването против Гаргата и бандата му стартирало преди към месец след зрелищния арест на полицайката от VII РПУ в София – Симона Лулеова, която бе хваната с огромно количество марихуана в персоналния й автомобил напът от София към родното село Баня от служители на реда от отдел „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи.

 

При все, че ченгетата откриха 2 пакета с марихуана, с общо тегло 550 гр., Симона твърди, че дрогата е била подхвърлена в автомобила и е станала жертва на свои корумпирани сътрудници, които са я натопили.

По време на разпитите тя изрично отрекла да се познава с Атанас Мечев. Според оперативни данни обаче по-големият й брат Георги постоянно вбил засичан на срещи с Наско Гаргата през последните няколко месеца.

 

В конфискуваните от Гаргата мобилни телефони обаче, са открити записани номерата и на двата мобилни телефона на Симона. За момента е незнайно какъв брой диалога са провели двамата. Според криминалистите обаче полицайката 100% е била част от наркобандата на Наско Гаргата.

 

При все, че следствието за наркодейността на Мечев да е в самото начало, антимафиотите настояват, че той управлява лъвския къс от продажбата на опиати в Банско посредством построена стройна мрежа от таксиметрови водачи, бармани и сервитьори, родом от Разлог и района, работещи в зимния курорт.

 

Дилърите на Гаргата пласират стоката главно на чужденци и заобикалят да работят с българи. Има подозрения, че служители на реда от Югозападна България също са забъркани в трафика на дрога и прикриването на активността на наркобандата на Мечев.

 

Гаргата е в бизнеса с дрога от най-малко десетилетие, като преди няколко години бе част от групата на Радо Темерута, преди да се изпокара с него и да сътвори лична „ компания “ за търговия с опиати.

През 2018 година бандата на Гаргата бе задържана при огромна акция на ГДБОП по време на обилен пир в кръчма „ Македония “ в Добринище. Освен Мечев тогава бяха закопчани още 7 дилъри от организацията, а двама одобриха ролята на очевидци.

Източник: Уикенд

 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР