Прочит на политическата ситуация направи в ефира на БТВ председателяг

...
Прочит на политическата ситуация направи в ефира на БТВ председателяг
Коментари Харесай

Тошко Йорданов посочи кой е виновен за скъпия газ

Прочит на политическата обстановка направи в ефира на БТВ председателяг на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

В предаването " Лице в лице " той разяснява държанието на полритическите сили и за какво Има Такъв Народ не желае да взе участие в подобен кабинет. 

" Христо Иванов сподели, че са се събирали на техни събрания още предходната година и са казвали, че няма да поддържат мандат на Българска социалистическа партия.  Мога да дава записи. Това се е повтаряло и тази година.

Това е  гнусна пристрастеност към властта непременно, ние  не желаеме да участваме ", уточни Тошко Йорданов.

Той разяснява и за какво се бави връщането на мандата.

" Не е все едно по кое време ще се върне мандатът. Той трябваше да се върне през днешния ден. Защо Българска социалистическа партия държи мандата?

Механизмът не трябва да е да се стиска мандата непременно. Ако президентът желае да удължи Народното събрание, да събере партиите и да им каже ", уточни Йорданов.

Той разяснява и абсурда с КЕВР.

" За КЕВР - тъй като не съм правист, съм сигурнен в едно - откакто Конституционен съд анулира избирането на индивида на Политическа партия, то тогава е в действие предходният ръководител ", посочи Йорданов за какво избор на ръководител на регулатора не може да е причина да продължи работата на Народното събрание.

" Прави ли ви усещане, че до момента не е имало толкоз дълго ръководещо държавно управление в оставка?

Стискането на мандата е унизително държание на хора, които споделяха, че Бойко Борисов прави по този начин, а те вършат същото ", съобщи Тошко Йорданов.

Той уточни, че абсурдът с КЕВР, в който Конституционен съд анулира избора на ръководител като незаконосъобразен, го " изискуем на юридическата некомпентентност на Лена Бориславова ".

" Това не се случва за първи път. Същото беше за спецсъда  и прокуратурата. Беше ясно, че и тогава е незаконосъобразно, само че в случай че се бяхме противопоставили, отново щяха да кажат - вие саботирате.

Тяхната недакърност прикриват през нас, казвайки, че нещо саботираме.  Бориславова  е слаб правист с голямо въздействие върху премиера и кабинета ", уточни още Тошко Йорданов. 

Той сподели, че ще отговори уклончиво на въпроса какво ще прави ИТН при последващи избори. " Забелязах, че едно прекосяване през избори вкарва здрав разсъдък у партии, които преди са се правили на мъже ", посочи депутатът.

На въпрос на Цветанка Ризова за оценкката на кабинета и министрите на Има Такъв Народ - Йорданов отговори: " Контролът върху министерствата се осъществяваше от Петков и Василев.

Затова Гроздан Караджгов, който се води министър на Има Такъв Народ в Министерство на регионалното развитие, не направи нищо  - поради блокажа на Асен Василев.

Надявам се откакто се разпадне държавното управление, министърът на енергетиката Александър Николов да каже истината - поради кого е безценен газът. 

Петков беше в Америка и контракти два танкера, които се изхарчиха. Германия и Италия се разплащат с Газпром по скица, която не нарушава глобите и получават газ. Александър Николов е изискал същото. Асен Василев се е противопоставил. Николов прави каквото може макар натиска от Петков и Василев.

Когато нямаш опция да скупуваш от доставчика, наложително имнаваш през медиатор ", сподели още Тошко Йорданов.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР