Прочетете, за да научите как да се предпазите от ухапване Животните

...
Прочетете, за да научите как да се предпазите от ухапване
Животните
Коментари Харесай

Защо кучетата нападат хора и как да се предпазим

Прочетете, с цел да научите по какъв начин да се предпазите от захапване

Животните се пробват да се защитят по няколко аргументи. В тази публикация ще ви кажем някои от главните аргументи, заради които кучетата атакуват.

Причини, заради които кучетата атакуват

Някои хора имат вяра – даже има законодателство в поддръжка на тази доктрина – че има рискови кучета, които би трябвало да носят намордник, когато са на публични места, или не би трябвало да бъдат осиновени от хора, които имат деца. Истината обаче е, че с изключение на от генетиката на породата, експанзията зависи от няколко фактора, като образование или контузия, през която е минало животното.

Независимо дали е чужд, личен притежател или други животни, има няколко аргументи, заради които кучетата атакуват. Не е наложително да е огромен, какъвто е казусът с питбулите, булдозите и ротвайлерите. Малките породи също могат да хапят, макар че следствията ще бъдат незначителни. Това са главните аргументи за офанзивите:

Здравословни проблеми

Когато животните изпитват болежка или имат заболяване, те евентуално ще станат малко нападателни. Те не го вършат преднамерено, тъй като това е методът, по който се пазят. Освен това, когато не са здрави, те може да се концентрират единствено върху признаците си и може да не схващат, че индивидът, който се обръща към тях, се пробва да помогне.

Липса на социализация

Социализирането на кучето е доста значимо за неговото прочувствено развиване. Следователно домашни любимци, които нямат контакт с други животни, може да са по-малко послушни или по-склонни да нападат или хапят.

Територия

Доминиращите кучета, които са доста териториални, са склонни да бъдат малко нападателни, когато разпознават нахалник или някой, който се пробва да мине през тяхната територия.

Храна

Това е една от главните аргументи, заради които кучетата атакуват. Храната е в действителност значима за тях. Те са наследили тази реакция от своите далечни братовчеди, вълците. Ако ядат, те може да ръмжат, да лаят или да желаят да ухапят всеки, който се приближи до тях, тъй като имат вяра, че индивидът желае да „ открадне “ храната им.

Травма

Бездомните кучета, да вземем за пример, се пробват да атакуван тези, които се приближат до тях, не тъй като са неприятни или нападателни, а тъй като това е техният метод да се предпазят от заплаха. Не забравяйте, че те трябваше да се грижат за себе си и да се борят за храната и подслона си.

Фобии

Вашето куче може да стане нападателно, когато вали и гърми, когато чуе фойерверки, пътува в колата, до момента в който е при ветеринар или друга стресова обстановка.

Как да се предпазим?

Освен разбирането на аргументите, заради които кучетата атакуват, значимо е да предотвратите тези обстановки и даже да предотвратите привички, които могат да подбуден животното да се опита да се отбрани. Ето някои рекомендации:

  • Не се доближавайте до животното, до момента в който се храни.
  • Не ги плашете, когато към тях има играчки.
  • Не правете внезапни придвижвания, когато са с кученцата си.
  • Не се опитвайте да ги докосвате, когато демонстрират зъбите си.
  • Стойте неподвижни, когато животното е уплашено.
  • Ако това е непознато куче, поискайте позволение да го докоснете или да го доближите.
  • Бъдете деликатни, когато се приближавате до непознато куче, изключително в случай че е бездомно.
  • Не бягайте, когато животно застане в позиция за офанзива.
  • Обърнете особено внимание на знаците, които кучетата дават, преди да нападат. Освен това, в случай че това е вашият домакински любим, направете всичко допустимо да се социализирате и да го научите да съблюдава реда ви. Не забравяйте, че вие сте „ водачът на глутницата “ и те би трябвало да следват вашите заповеди.

Инфо: https://myanimals.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР