Прочетете още: Мобилната сигурност придобива все по-голямо значение за организациите

...
Прочетете още: Мобилната сигурност придобива все по-голямо значение за организациите
Коментари Харесай

Samsung предвижда телефони, които ще сканират дланта



Прочетете още: Мобилната сигурност придобива все по-голямо значение за организациите

Често се случва да забравим паролата си и да ни би трябвало подсещане, с цел да си я спомним. Но процесът за това не е изключително благонадежден и е допустимо извършител да познае нашите въпроси за сигурност. Samsung обаче скоро може да показа един по-хитър метод, който да ни помогне да си спомним паролата: ще сканира ръката ни.

Наскоро оповестена заявление за патент демонстрира, че компанията изследва система, която сканира неповторимите линии на дланта и ги употребява, с цел да дава подсказки под формата на непълни знаци. Вие сте ориентирани в вярната посока, само че крадецът, да вземем за пример, не би могъл да допусна защо става дума (дори в случай че употребява ръката ви).

Теоретично тази технология може да се употребява и за отключване на устройството, въпреки че от Samsung евентуално ще желаят да приложат дълбочинен датчик (depth sensing) или сходна технология, с цел да предотвратят случаите на заблуждаване на телефоните със фотоси.

Не е несъмнено, че тази система ще бъде част от Galaxy S9 или някой предстоящ телефон на Samsung. Засега става дума единствено за кандидатстване за патент и не е наложително той да се трансформира в приключен артикул. Концепцията обаче е доста елементарна и може да бъде извънредно потребна, в случай че се пробвате да влезете в онлайн магазин или се притесняване, че сте си блокирали достъпа до телефона.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР