Прочетете още: 40% от българите използват телефона си и за

...
Прочетете още: 40% от българите използват телефона си и за
Коментари Харесай

Facebook тества бутон за показване на неодобрение







Прочетете още: 40% от българите употребяват телефона си и за интернет, по данни на Галъп

Как може Фейсбук да предизвиква пълноценното другарство сред потребителите си? Като им разрешава да показват неодобрението си по отношение на неуместните мнения, с цел да бъдат скрити. В момента обществената мрежа тества сходен бутон измежду стеснен брой консуматори. Но това, което Фейсбук прави, повдига въпроса за цензурата на проблематичните мнения и ролята на компанията като редактор на изявленията и като медийна организация.

Говорителят на Фейсбук разкрива, че новият бутон цели да сътвори елементарен метод, по който потребителите да покажат, че даден коментар е неудобен, некултурен или подвеждащ. От компанията акцентират, че не става дума за тестване на бутон „ Не одобрявам “.

Ето по какъв начин евентуално ще наподобява новият бутон:

Когато се натисне бутонът за отрицание, съответният коментар ще бъда прикрит. След това на потребителите ще бъде предоставена опцията за в допълнение конкретизиране, като изберат една от следните варианти: „ Обидно “, „ Подвеждащо “ или „ Извън тематиката “. Това ще помогне на обществената мрежа по-лесно да дефинира дали коментарът е противен, дали е „ подправена вест “ или просто е неудобен.

От Фейсбук акцентират, че провежданият сега тест има за цел да им даде противоположна връзка и обществено няма да излиза никаква информация по отношение на това какъв брой неодобрения даден коментар е получил. Изследването се организира измежду 5% от потребителите на Android в Съединени американски щати, чиито настройки са на британски език. Бутонът се появява единствено при мненията на обществените страници, а не при тези на групи, публични фигури или консуматори. Към момента компанията не планува да разшири изследването си.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР