Проблемите за решаване са много в София – презастрояване, детски

...
Проблемите за решаване са много в София – презастрояване, детски
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Основният проблем в София е отказът от управление на бюджета

„ Проблемите за решение са доста в София – презастрояване, детски градини, канализации, водоснабдяване. Основният проблем е методът на ръководство или по-скоро отвод от ръководство на столицата и на бюджета “.

Това сподели в „ Лице в лице “ по bTV   Ваня Григорова, която е издигната от локална коалиция „ Българска социалистическа партия за България “.

„ Защото, когато концесионираш действия и ги отдаваш на частни компании, ти се отказваш да бъдеш собственик и ставаш търговец или рентиер на София. Това е методът, по който се отхвърлят да носят отговорност ръководещите “, изясни тя.

Според нея едно общинско дружество може да бъде направено да е печелившо.

„ Проблемът е в това, че няма воля и всичко беше раздадено “, добави Григорова

„ Източване на общинския бюджет е, когато отдадеш действия на концесия и на аутсорсинг ти даваш опция на една компания да образува облага, която би могла да се употребява за доста по-добро обслужване на жителите. Вместо това ръководещите вършат всичко допустимо, с цел да може едни частни компании да имат облага “, сподели тя.

Според нея електронните услуги могат и би трябвало да оказват помощ на всеки.

„ В момента Столична община има три електронни системи. Доволни ли сме от работата на Следствен отдел към окръжна прокуратура? Очевидно е, че за това изобщо не би трябвало да се приказва. Това трябваше да е свършено от дълго време “, изясни Григорова.

Тя даде образец и с един проблем, за който неотдавна е научила.

„ Имахме среща с представители на таксиметровите водачи и се оказа, че стоянките, публично оповестени, са 6000, а те са доста по-малко. Те са глобявани, когато спрат тук-там, които не са обозначени като такива. Аз като жител, който се стреми да не употребява таксита и би трябвало да се приоритизира публичният градски превоз в този момент, постоянно съм считала отстояването от тяхна страна като експанзия. Оказа се, че те в случай че не спрат там, ще бъдат санкционирани. Това е един най-малък проблем, който аз не знаех “, сподели претендентът за кмет на София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР