Проблемите в белгийското небе продължават, след като летищните власти в

...
Проблемите в белгийското небе продължават, след като летищните власти в
Коментари Харесай

Очакват се нови проблеми с въздушния трафик над Белгия

Проблемите в белгийското небе не престават, откакто летищните управляващи в Лиеж - на 100 км. източно от Брюксел, бяха предизвестени за евентуални спирания във воденето на самолети тази нощ и на следващия ден.


Причината са митингите на ръководителите на полети, които са недоволни от изискванията на труд, дефицита на личен състав и организацията на дежурствата.

Очаква се да има спиране на воденето на самолети в нощта на събота против неделя и в неделя против понеделник, заяви белгийската социална телевизия RTBF.

Служителите на Skeyes, която обезпечава диспечерите на въздушния трафик, оповестяват всеобщо, че са заболели, което провокира дефицит на личен състав и някои часове от денонощието не могат да бъдат покрити, което води до закъснение, пренасочване и отменяне на полети.

RTBF оповестява още, че израелската логистична компания CAL и локалният оператор LACHS ще заведат каузи за загуби поради анулирани полети. Те желаят обезщетение от 250 000 евро на час поради неосигурена непрекъснатост на услугата. Тъй като Skeyes е единствената компания, лицензирана да води самолетите над Белгия, тя е задължена да обезпечи непрекъсваемост на активността си.

Летището в Лиеж е най-засегното от индустриалните дейности, само че проблеми с трафика на самолети седмици и другите аерогари. Според Асоциацията на белгийските въздушни превозвачи локалните авикомпании са претърпели към този момент вреди от 10 млн. евро след началото на митингите на ръководителите на полети през февруари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР