Проблемите със съня могат да се отразят негатовно на много

...
Проблемите със съня могат да се отразят негатовно на много
Коментари Харесай

5 вида чай, които ще прогонят безсънието

Проблемите със съня могат да се отразят негатовно на доста аспекти от живота ни, само че най-много на здравето ни. Ако заран се събуждате по-уморени, в сравнение с сте си легнали и колкото да надигате клепачи, то сигурно сънят ви е нарушен или страдате от бодърствуване.

Множество проучвания, направени от специалисти, потвърждават, че неналичието на сън или неговото редовно нарушение, могат да доведат до съществени последствия за организма.

Употребата на приспивателни обаче, напълно не е методът, посредством който да се отървете от безсънието и да си осигурите бездънен сън.

Но по какъв начин да се справите с безсънието и дългите часове въртене в леглото? Вижте няколко нетрадиционни метода, които ще ви оказват помощ да подобрите съня си и по този начин да се будите свежи и отпочинали заран, заредени с задоволително сила, с цел да се справите с провокациите на всекидневието:

" Чай " от ябълков оцет и мед

Тази примес не е чай в същинския смисъл на думата, само че въпреки всичко ще помогне да се отървете от безсънието, тъй като съдържа аминокиселини, намаляващи безпокойството и стимулиращи производството на серотонин и мелатонин.

Необходими са ви: 2 супени лъжици ябълков оцет, 1 суп. л. мед и чаша вода.

Смесете оцета и меда в чаша с топла вода и изпийте половин час преди лягане. Пийте всяка вечер, до момента в който решите проблемите със съня си.

Чай от бананови кори

Чаят от бананови кори има високи равнища на триптофан. Увеличава мелатонина, облекчава напрежението и понижава умората.

Необходими са ви: 1 бананова кора, чаша вода и ½ чаена лъжичка канела.

Добавете банановата кора към чаша вода и оставете да ври 5 минути на слаб огън. След това прибавете канелата и оставете сместа да престои още 15 минути. Когато доближи температура, подобаваща за консумация, прецедете и изпийте преди да си легнете.

Чай от валериан

Чаят от валериан работи приспивно и противовъзпалително. Намалява напрежението и спомага за бездънен сън.

Необходими са ви: 1 чаша вода, 1 супена лъжица (10 грама валериана) и 1 чаена лъжичка пчелен мед.

В чаша вряла вода сложете валериана, когато се утаи, прецедете и подправете с мед. Пийте сместа 20 минути преди лягане.

Чай от маруля

Този чай успокоява и отстранява безпокойството, отпуска мислите.

Как се прави: Нарежете листата и ги сварете в чаша вода. Оставете да престоят 10 минути. Прецедете, прибавете мед и изпийте преди лягане.

Чай от лайка

Чаят от лайка работи противовъзпалително, успокояващо и релаксиращо. Отпуска мозъка и мускулите и оказва помощ за здрав сън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР