Проблемите със съня могат да са свързани както с трудно

...
Проблемите със съня могат да са свързани както с трудно
Коментари Харесай

Какво ни кара да се будим посред нощ

Проблемите със съня могат да са свързани както с мъчно заспиване, по този начин и с неспособност да си осигурим нужните часове сън, тъй като се будим измежду нощ.

Да отворим необятно очи в дребните часове на нощта и да останем по този начин до сутринта ни подсигурява, че на идващия ден няма да сме способни да изпълняваме ежедневните си отговорности, както всекидневно го вършим.

Ако това се трансформира в табиет , може да даде отражение и върху здравословното ни положение. Именно по тази причина би трябвало да осъзнаем сериозността на казуса и да намерим неговия извършител. Ето няколко благоприятни условия за какво се будим измежду нощ.
 Снимка 458322

Температура

Ако градусите в спалнята не са верните, това оказва въздействие на качеството на съня. Добре е в стаята, в която спим, да е по-хладно, в сравнение с ни се желае, с цел да понижим вероятността да се събудим измежду нощ, обляни в пот.

Телесната ни температура се покачва вечер и доближава най-ниските си равнища, до момента в който спим. Затова е добре в спалнята да не бъде повече от 16-18 градуса. Температури над 24 и под 12 градуса не са по никакъв начин целесъобразни.

Светлина

Колкото по-тъмно е в спалнята, толкоз повече мелатонин се създава. Хормонът на съня е водещ фактор за това да заспим елементарно, да спим непробудно и да се събудим отпочинали. Ако в стаята е задоволително мрачно , вероятността да се събудим чак когато тялото ни си е изцяло отпочинало, е доста по-голяма.
 Снимка 458324

Стрес

Най-честата причина да не можем да успокоим мозъка си вечер и да заспим. Освен това, тревожните мисли имат способността да нарушават качеството на съня, да въздействат на дълбоката му фаза и да усилват шанса да се събудим тъкмо тогава, когато по никакъв начин не ни се желае.

Сънна апнея

Това е заболяване, при което дишането се забавя или даже стопира, до момента в който спим. по този начин съществено се редуцира и притока на О2 в тялото. Чест симптом за апнея е неочакваното пробуждане от нуждата да си поемем надълбоко въздух . Това положение не трябва да се подценява и изисква съответното лекуване, написа Daily Mail.

Хранене

Да вечеряме малко преди да си легнем не е по никакъв начин добра концепция. Необходими са най-малко два часа интервал , в който тялото ни да има опцията да обработи употребяваната храна. В противоположен случай сънят ни няма да е пълностоен, а ние ще се усещаме дискомфортно в личното си легло.
 Смартфоните, тъмният режим и по какъв начин въздейства той на съня ни
Вреден ли е тъмният режим за съня ни

Учените не виждат преимущества

Електронни устройства

Употребата им преди сън е най-честата неточност, която позволяваме. А би трябвало да я ограничим най-малко половин час преди времето си за сън. В спалнята няма място за смарт телефони, таблети и преносими компютри, а тяхната липса можем да запълним с половин час медитация преди лягане .
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР