Проблемите със самолетите могат да повишат летните цени с 10.

...
Проблемите със самолетите могат да повишат летните цени с 10.
Коментари Харесай

Ryanair: Проблемите със самолетите могат да повишат летните цени с 10%

Проблемите със самолетите могат да покачат летните цени с 10. Пиковите летни самолетни билети в Европа евентуално ще се покачат още веднъж тази година с 10%, съгласно Ryanair, защото проблемите със самолетите Boeing и Airbus принуждават клиентите да се борят за места.

Увеличението ще пристигна в допълнение към скока на цените на ваканционните полети след пандемията предходната година, когато арестуваното търсене докара до ограничавания на потенциала на европейските самолетни компании.

Главният изпълнителен шеф на ирландската нискобюджетна самолетна компания Майкъл О’Лиъри сподели, че Ryanair въпреки всичко може да се наложи да понижи летните си графици, които се основават на предстоящата доставка на 50 от 57-те Boeing Max 737-8200, които има поръчани.

Проблемите с контрола на качеството в американския производител, подчертани от откъсването на част от фюзелажа на аероплан Max-9 на Alaska Airlines по време на полет предишния месец, забавиха производството и доставките.

„ Нашият график за лято 2024 година беше пуснат за продажба с оглед приемането на 50 самолета. Ако имаме 40 до 45 полета до края на март, може да се наложи да обявим някои понижения на графика… основно по направления с висока ежедневна периодичност. Това сподели О’Лиъри

„ Дори нашият напредък ще бъде стеснен и това ще докара до по-високи цени в Европа като цяло това лято.

„ Нашите междинни цени през лятото на 2023 година се усилиха със 17%. Не считаме, че ще забележим толкоз доста – планираме 5-10% нарастване на цените. “

О’Лиъри също добави,  че цените ще бъдат по-високи частично заради проблеми с моторите на Pratt & Whitney на Airbus A320, което ще принуди някои самолетни компании, в това число Wizz Air и Lufthansa, да приземят: „ Капацитетът на полетите в Европейски Съюз е бил употребен единствено 90% преди Covid зараза, ще бъдат лимитирани през цялото лято. По-голямата част от Европа е пазар за самолети A320 и Airbus “.

„ Ако успеем да вземем всичките 57 Боинга преди юни, щяхме да се държим като бандити през цялото лято, тъй като сега имаме летища, които ни гъмжат от тласъци, тъй като някой различен взема самолетите. “

Главният изпълнителен шеф на Ryanair сподели, че все пак се е съгласил с Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати да ограничи индустриалните размери на Boeing, до момента в който неотдавнашните проблеми не бъдат позволени.

Той сподели, че самолетната компания е разкрила „ глупави дребни неща “ по време на инспекции на скорошни доставки на самолети. Той сподели, че ще вдигнат дъските и ще намерят парцал или гаечен ключ изпод. „ Това е показателно за неприятен надзор на качеството на линията в Уичита или Сиатъл и Boeing би трябвало да поправи това. “

 

Източник: The Guardian/Превод: SafeNews

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Още вести четете в категория Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР