Проблемите с продажбине на жилижа на зелено започнаха.Жилищата закупени, цената

...
Проблемите с продажбине на жилижа на зелено започнаха.Жилищата закупени, цената
Коментари Харесай

Започна се! 25 апартамента продадени, а блокът замръзна на Акт 14

Проблемите с продажбине на жилижа " на зелено " започнаха.

Жилищата закупени, цената - 650 евро на квадратен метър, но… постройката не е подготвена, а са минали съвсем четири години от първата копка, написа 24rodopi.
-->
Кахърите на десетки притежатели на жилища са в нов блок в центъра на Кърджали.

Ходене по тъгите и обещания - това получават новодомци, които не могат да влязат в приключените си жилища.

„ Има жилища, които са подготвени за влизане в тях, само че постройката е към момента на Акт 14. Ние сме платили 163 000 лв. за апартамент, имаме нотариален акт, само че просто строителството не е приключено “, споделя за 24rodopi.com кърджалийката Лиляна Дънкан.

Сградата стартира да се строи през 2019 година. През 2020-та Лиляна и брачният партньор й Уилям решат да закупят жилище.

„ През 2021-ва всичко трябваше да е готово. Но не стана. Говорихме с бизнесмените, непрекъснато ни се казваше-тази пролет, тази есен, до края на годината. Вече е април 2023-та, а тази постройка няма даже Акт 15 “, споделя дамата.

Със брачна половинка й идват от Съединени американски щати. Решават да живеят в родния град на дамата. Но…, сменят квартири, а прогрес по постройката няма.

„ Работниците са трима. Един ден дойдат, няколко седмици по-късно ги няма. Постоянно приказваме по телефона с вложителите, отново нови периоди и по този начин. Промяна няма “, споделя Лиляна. Съпругът й добавя: „ В Съединени американски щати сходен блок се строи за 7 месеца, тук към този момент минаха 4 години “.

25 са жилищата и всички са продадени. Повечето от хората са зад граница. Всички недоволстват. Строителните боклуци стоят в двора, минава се през железни решетки, с цел да се доближи до постройката.

„ Ще си търсим правата в съда. Искам да се направи една нотариална легализация с дата, в която този обект ще бъде приключен и всички притежатели ще могат да влязат в жилищата си “, показва още Лиляна Дънкан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР