Проблемите с паркирането в Благоевград бяха обект на коментари между

...
Проблемите с паркирането в Благоевград бяха обект на коментари между
Коментари Харесай

Кметът М. Байкушев: Край на вратичките, край на изключенията! Всеки строител да проектира паркинг или гараж в обектите си

Проблемите с паркирането в Благоевград бяха обект на мнения сред кмет и публицисти на последната конференция на градоначалника Методи Байкушев, съгласно който главната причина за безпорядък в паркирането е съществуващата практикада се строят жилищни здания, паркинги или гаражи за потребностите на живущите. Именно за това кметът е безапелационен, че ще се постави завършек на разрешителните за градеж без гаражи.

„ Край на изключенията, завършек на „ малките врати “, които се употребяват. Това повече няма по какъв начин да се случи “, безапелационен бе той.„ Строителите в Благоевград са свикналида строят кооперации и нищо друго да не ги интересува. Такова освен това няма да се позволява. Община Благоевград не може да обслужи всеки строителен и заможен копнеж. Всеки желае да има къща на хубаво място, по този начин, както той самичък си е избрал, само че въпреки всичко би трябвало да държим сметка за опциите за създаване на тази инфраструктура. Една нова улица с канал, вода, ток, тротоар, транспортен достъп коства стотици хиляди или милиони левове, тъй че когато възнамеряват строителство, би трябвало да съобразят, че или би трябвало да се съберат повече вложители, които да изградят някаква част от тази инфраструктура, или да търсят друго решение за своето жителство “, означи той.

Кметът Байкушев добави, че насъбраните проблеми в Благоевград към жилищното строителство са подбудени от обстоятелството, че години наред Общината е допускала да се променя общия организационен проект на парче, без да се мисли за нуждата от построяването на нужната инфраструктура.

Грета Георгиева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР