Проблемите при доставките на процесори от Intel явно имат потенциал

...
Проблемите при доставките на процесори от Intel явно имат потенциал
Коментари Харесай

Мост Компютърс: Обърнете внимание на AMD

Проблемите при доставките на процесори от Intel очевидно имат капацитет да окажат съществено въздействие върху бизнеса с компютри у нас. С такова усещане може да остане човек, посетил обичайна дилърска конференция на Мост Компютърс, която се организира в края на септември в Банско.

Проблемите при наличностите на процесори на Intel (а оттова и покачването на цените) доведоха до увеличение на продажбите на проддукти на нейния главен съперник – AMD. Последната обаче към момента се отърсва от имиджа си на безконечния догонващ.

 Тодор Богданов

Intel по традиция са желаната марка процесори и това се удостоверява на всяка Дилърска конференция на Мост компютърс, където изнесените данни демонстрират, че чиповете на AMD се купуват в пъти по-малко.

Тази година обаче проблемите на Intel съответстват със самобитно възобновление на AMD – ней-ната Zen архитекрура (както и наследнкикът ѝ Zen+) се оказха сполучливи и за пръв път от много години чиповете на компанията станаха забавни освен за бюджетни решения.

За да повлияе върху наслоените в продължение на години настройки и привички на търговците от Мост компютърс поканиха на тазгодишната си дилърска конференция Тодор Богданов от родния уебсайт Hardware.bg. По думите му е изцяло допустимо проблемите с доставките на процесори на Intel може да се проточат даже след средата на 2019 година

 Емил Кирилов

Паралелно с това новите Ryzen чипове на AMD към този момент съставляват напълно съответна конкуренция на Intel – нещо което не бе факт преди няколко години по време на предходното потомство FX процесори на компанията.

При в този момент създалата се обстановка логически избор са процесорите на AMD, само че занапред ще се види дали последната ще може да отговори на нарасналото търсене. Емил Кирилов, финансов шеф на Мост компютърс, изрази вяра това да се случи и от производителя да не вземат решение да основават изкуствени дефиците за повдигане на цените на личната си продукция.

За край е редно да се добави, че Мост Компютърс към този момент регистрират сериозен растеж при продажбите на процесори на AMD. От там допълниха, че до тази година не са следили случай, при който продажбите на Intel да спадат, а тези на AMD да се подвигат.
Родният пазар
Едно от най-важните събития за хардуерния пазар у нас е спадът на пазара на криптовалути, случил се напролет на актуалната година. Според Крилилов възобновление в сферата съвсем сигурно ще има, защото зад криптовалутите се крие много сериозна индустия.

Друга значима вест съгласно Кирилов е това, че след спиране за няколко години тайванската компания MSI още веднъж е почнала да продава преносими компютри у нас. Подобна бе и обстановката с съставените елементи на производителя, които още веднъж се дистрибутират от Мост от предходната година.

Не на последно място продължава търсенето на геймърски артикули. При дъъните платки да вземем за пример от дистрибутора регистрират към 60% повече продадени такива артикули. Интересна е обстановката при преносимите компютри – до момента в който при елементарните потребителски машини е налице към 10% спад, тези насочени към геймъри бележат съвсем 15 на 100 растеж. Редно е да се подчертае, че това не са евтини артикули. “Очевидно има пазар за таква стока”, заключи Кирилов.

В рамките на обичайна своя дилърска конференция Мост компютърс събра свои клиенти, които имаха опция да се срещнат на четири очи с представители на международни марки като MSI, ASUS, Seagate, Kingston, Nokia, LG и FSP.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР