Проблеми с новата митническа информационна система за внос от страни

...
Проблеми с новата митническа информационна система за внос от страни
Коментари Харесай

Нова митническа система блокира стотици пратки!

Проблеми с новата митническа осведомителна система за импорт от страни отвън Европейски Съюз. Тя бе въведена от 7 януари и в началото с дни блокира стотици камиони със стока на паркингите поради отвод да обработва електронно митническите заявления.

На 11 януари от Агенция " Митници " увериха, че казусът е преодолян. Tрета седмица обаче хората не могат да получат пратките си от " Български пощи ", съобщи Bulgaria ON AIR.

От средата на предходната година Агенция " Митници " и " Български пощи " сплотиха митническата обработка на пратките от страни отвън Европейски Съюз на едно място - пощите.

За задачата пощенски гишета бяха открити във всички митници в страната. Новата система обаче основава компликации на чиновниците. А това води до десетки забавени колета.

От " Български пощи " не конкретизираха дали и по кое време чиновниците им са подготвени да работят с новата ситема. Увериха обаче, че е нужно не образование, а процедура.

Новата електронна система на организация " Митници " е поредна мярка за уеднаквяване на митническите заявления в страните от Европейски Съюз. Процесът на унифициране е почнал през 2016 година и вносът от трети страни е последният от модулите, които България вкарва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР