Проблеми с материалната база и постиженията на младите елитни спортисти

...
Проблеми с материалната база и постиженията на младите елитни спортисти
Коментари Харесай

Министър Димитър Илиев обсъди липсата на бази с представители на спортните федерации

Проблеми с материалната база и достиженията на младите елитни спортисти бяха тематики на диалог на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев с представители на федерации.

В срещите през днешния ден участваха ръководители на Българската федерация по конен спорт, Българската федерация пукотевица с лък, Българската асоциация по триатлон, Българската федерация по ветроходство, Българската федерация скокове на батут и Българската федерация по катерене и алпинизъм, оповестяват от пресцентъра на ММС.

Представителите на спортните федерации подчертаха, че има надарено потомство млади спортисти, на които може да се разчита за идващия олимпийски цикъл и на Игрите в Лос Анджелис през 2028 година.

" Обмислят се благоприятни условия за в допълнение финансово стимулиране на младите гении посредством промени в нормативните документи ", съобщи министър Илиев.

Представителите на федерациите споделиха, че са в добър разговор с администрацията на ММС, което е от голяма важност за решаването на проблемите им.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР