Проблеми от различно естество белязаха първия ден от електронното подаване

...
Проблеми от различно естество белязаха първия ден от електронното подаване
Коментари Харесай

Е-кампанията за първи клас в София тръгна с леки засечки

Проблеми от друго естество белязаха първия ден от електронното подаване на документи за първи клас в София, което стартира през вчерашния ден и ще продължи до 21-ви май т.г. На места родители се оплакваха, че шефовете са желали документите им сканирани и подписани, което обезсмисля планувано облекчение за тях. На други места пък засечки се появиха в самите заявки , в които не можеше да се попълнят избираемите предмети, които ще учат бъдещите първокласници.

Както " Сега " писа, тази година коронавирусът принуди Столичната община и учебните администрации да стартират он лайн приемане на документи за първи клас . На родителите към този момент няма да се постанова да посещават общините, с цел да си вадят съответните удостоверения за непрекъснат или сегашен адрес, защото информацията за това ще се обменя по електронен път.

Въпреки тези облекчения обаче някои образователни заведения вкарват спомагателни усложнения. Родител да вземем за пример алармира, че в 38-мо учебно заведение в столицата желаят попълнените заявки подписани и сканирани на мейла на школото. " Как ще сканираш нещо, което няма къде да изпринтиш? И за какво да го правиш, откакто можеш да се подпишеш, когато отидеш да записваш детето? ", чуди се родител в собствен пост във фейсбук групата За качествена и новаторска просветителна система. И в 4-то ОУ желаят заявката наложително да е подписано, същото условие има и в 109-то учебно заведение, сподели инспекция на " Сега " вследствие на свидетелства на родители.

В напътствията на Столичната община за попълване и изпращане на документите няма условие те да са принтирани и сканирани, изяснява във фейсбук Антонина Кенова от Инициативата за качествена просветителна система, която сезира в собствен пост шефовете, че не е редно да постановат такива условия. Дали вследствие на нейната интервенция, само че на уеб страницата на 38-мо учебно заведение да вземем за пример се появи известие, че " при неспособност за сключване и сканиране на заявката за банкет в първи клас ", същото може да бъде изпращано " без съответния автограф ". " При записване на детето ще имате опция заявката да бъде подписано ", прецизират от школото.

Заявленията за кандидатстване в първи клас могат да се намерят както на интернет страниците на Столичната община и Регионалното ръководство на образованието – София-град, по този начин и на тези на съответните учебни заведения и районни администрации. Всички нужни документи, като удостоверения за раждане на детето, за фамилно състояние, за сегашен адрес и удостоверения за промени в непрекъснатия или сегашния адрес, направени през последните 1 до 3 година, ще бъдат предоставени от районните администрации по длъжностен път и шефовете на учебните заведения ще имат достъп до тях.

 

ГРЕШКА

 

Други родители пък споделиха за неточности в самите заявки. " Там, където би трябвало да се означи дали детето ще посещава занималня, е неактивна част от документа и няма по какъв начин да се подчертае ... мисля да го копирам целия в нов документ. Но не е редно да е по този начин ", споделя неволите си майка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР