„Проблемът в държавата не е персонален, а системен. Авторитаризмът не

...
„Проблемът в държавата не е персонален, а системен. Авторитаризмът не
Коментари Харесай

Президентът не вижда решение на проблемите в скорошни избори

„ Проблемът в страната не е личен, а систематичен. Авторитаризмът не е бъдещето на България. Нов избирателен цикъл в директно бъдеще няма да отвори нова вероятност. Отговорното държание диктува ръководещата коалиция да се концентрира върху най-острите проблеми на обществото. От парламентарната и извънпарламентарната съпротива жителите чакат ускорено създаване на безапелационна опция на настоящето ръководство ", сподели президентът Румен Радев в своето послание към народа при започване на новия политически сезон.

Страната се нуждае от хрумвания, а се дави в кавги – оставките към този момент не са решение, а бягство от действителна отговорност, сподели още президентът. „ През миналия сезон неведнъж посочвах два систематични порока на днешна България – несправедливостта и корупцията – те са чеда на злоупотребите на малко на брой, само че и на примирението на болшинството ", акцентира президентът. Скалъпените интриги засенчват фундаменталните проблеми на обществото – несправедливостта, бедността и демографската рецесия и беззаконието, сподели Радев.

„ Уважаеми сънародници, стартира новият политически сезон. Известно е, че даже да обърнете тил на политиката, тя се интересува от вас. През август българският бизнес претърпя срив на Търговския указател. 200 хиляди сънародници изгубиха застраховките на своите коли. Това не са просто произшествия, а пробиви в държавността ", сподели Радев. „ Чудно ли е тогава, че продължава сривът на задграничните вложения? ", попита президентът. " Миналият политически сезон завърши с ветото, което постанових върху измененията в Закона за приватизации, подкрепени от Народното събрание ", напомни Радев. По думите му сходни лобистки текстове ерозират остатъчното доверие в Народното събрание. „ България се ръководи повече през малките екрани, в сравнение с през институциите ", разяснява още Радев.

Ще вложа своите сили в отстояването на българската народна власт и ще работя за извеждането на страната на нова вероятност за развиване, даде обещание Румен Радев. „ Онези, които не поемат своята част от отговорността обременяват с нея всички останали. Ако политическата класа е неспособна да се оправи с проблемите – българите ще бъдат принудени да открият нови пътища за тяхното решение. Като президент ще вложа своите сили в отстояването на българската народна власт. В разговор и съдействие с вас ще работя за извеждането на страната на нова вероятност за развиване ", добави още президентът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР