Проблемът със Зелена карта“ е до такава степен е

...
 Проблемът със Зелена карта“ е до такава степен е
Коментари Харесай

Велкова: Решаването на казуса със Зелена карта е условие за приемането ни в Еврозоната


„ Проблемът със „ Зелена карта “ е дотам е ескалирал, че ни е подложен като условие за приемането ни в еврозоната.

Така разяснява пред публицисти казуса с изплащането на вреди по пътни катастрофи в чужбина служебният финансов министър Росица Велкова, представена от " 24 часа ".

По-рано денем, Асоциацията на застрахователите и тази на потърпевшите от катастрофи  се оповестиха срещу текстове за смяна в Кодекса за застраховането, които следва да се разискват на следващия ден на бюджетна комисия.

Проблемът е, че не се изплащат полици за събития, отвън страната ни. Световното бюро, „ Зелена карта “ което е неправителствена организация си има ясно написани правила, съгласно които първо се изплащат вредите, а по-късно оспорваш. Има 10 милиона евро неплатени към италианско бюро, чака се да се задейства банковата гаранция, точно в тази посока " изясни Велкова.

Тя увери, че разписаното  в законопроекта съответствува едно към едно с разпоредбите на Световното бюро " Зелена карта " - " първо плащаш, по-късно оспорваш ".

Велкова предизвести, че законовата корекция не взема решение насъбраните проблеми на нашето бюро, защото няма деяние обратно, а ще се отнася за проблемите от тук нататък.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР