Проблемът със задръстванията около „Дунав мост” е решим и се

...
Проблемът със задръстванията около „Дунав мост” е решим и се
Коментари Харесай

Зам.-министърът на транспорта: Буферните паркинги са решението на проблема със задръстванията около „Дунав мост”

Проблемът със тапите към „ Дунав мост” е решим и се работи редовно в тази посока

Това съобщи зам.-министърът на превоза Николай Найденов в студиото на.

„ И във Видин, и в Русе са подхванати дейности с локалната власт. Отпреди няколко месеца беше ясно, че пътникопотокът ще се ускори над 8 пъти”, сподели още той.

По думите му има справедливи условия за това като войната в Украйна и повишението на цените на транспортните услуги.

„ Проведоха се срещи с всички заинтригувани страни и се набелязаха ограничения. Във Видин тактиката с отдалечаването на скупчванията на товарни коли сработи още преди месец и половина”, уточни Найденов.

Според него казусът при Русе е радикално друг от този при Видин и методът няма да бъде за непрекъснато. „ През юли се гласоподава на Национален междуведомствен съвет обща политика във връзка с създаване на буферни паркинги, които да бъдат професионални и да разрешат през следено пропускане и софтуерно създаване на опашки товарните коли да бъдат следени и това да не натоварва националната транспортна мрежа”, разяснява зам.-министърът на превоза.

Той е безапелационен, че във връзка с пътната сигурност у нас цялото общество би трябвало да бъде ангажирано със спазването на разпоредбите и дисциплината на пътя.

„ Сработи и гражданският надзор. Видяхме по какъв начин край София будни жители се обадиха на 112 и гражданка беше свалена от автомобила”, уточни Николай Найденов.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР