Проблемът с похитения кораб Галакси Лийдър има две страни. Това

...
Проблемът с похитения кораб Галакси Лийдър има две страни. Това
Коментари Харесай

Не може един кораб да е решение на една цяла война: Експерт за отвлечения кораб Галакси

Проблемът с похитения транспортен съд " Галакси Лийдър " има две страни. Това разяснява за Радио Варна капитан Димитър Димитров - ръководител на Асоциацията на морските капитани. Едната е обвързвана с съответните дейности за спасяването на отвлечените хора. Тези дейности са извънредно дипломатически. От другата страна са превантивните дейности за всички, които минават през този регион, който е един от най-натоварените региони в международното мореплаване. Във всеки един миг от там минават и други кораби. Там най-вероятно са и други сътрудници, разяснява капитан Димитров.

Експертът, в качеството си на представител на европейска неправителствена организация, ще помоли европейските институции да изпратят военни задачи, с цел да могат да управляват региона, заяви още той. Капитан Димитров акцентира, че решението на казуса е въпрос на предприемане на дейности от съответните страни и институции. Трябва да се подхващат дейности на национално равнище, безапелационен е той.

Все още не са оповестени настояванията на хората, похитили кораба, само че те удостоверяват, че са последователи на битката против израелската страна. Тук настояванията не са за откуп, тук става дума за политика, само че сами разбирате, че не може един транспортен съд да бъде решение на една цяла война, уточни Димитров.

Той изрази вяра, че похитителите ще постъпят хуманно с хората на борда. Собственикът на кораба при всички случаи ще договаря с похитителите, сподели още Димитров.

Екипажът на " Galaxy Leader " се състои от хора от разнообразни страни, всяка една от които би трябвало да предприеме нужните дейности, добави той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР