Проблемът с парите за ремонти на пътища е заплетен от

...
Проблемът с парите за ремонти на пътища е заплетен от
Коментари Харесай

Ананиев за проблемите с парите за ремонти на пътищата: ГЕРБ и патриотите са забъркали тази каша


Проблемът с парите за поправки на пътища е безизходен от последното ръководство на ГЕРБ и патриотите. Те са създали една скица, с която са заобикаляли Закон за устройство на територията. Има образци, когато договорите са били на стойност 10 млн. лв. и внезапно са ставали за 30 млн. лв.. Тези контракти са били подписвани главно април месец, когато ГЕРБ започнаха да осъзнават, че губят властта. Ние желаеме посредством Народното събрание да разплетем този възел. Със сигурност има правилни компании, които би трябвало да си получат парите, само че имаме подозрения за компании, които са взели участие в схеми. Това е повода да използваме комисиите в Народното събрание. Искаме да спазим закона. Парламентът обезпечава надзор.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " " Настимир Ананиев.  

" Има и други алтернатива. Има доста подизпълнители, които са свършили работата и в този момент стават заложници на компаниите, които са подписали договорите. Това е задачата, с цел да дадем незабавно 50% от средставата. Всички компании ще получат по 50%, само че аз повече се тормозя за подизпълнителите. Аз се надявам компаниите да бъдат правилни, както страната е правилна. Този проблем е безизходен от ГЕРБ и патриотите. Това са контракти подписани 2018-2019 година. Това желаеме да проверяваме в Народното събрание. После ще се стигне и до градежа на Автомагистрала " Хемус ", инхаус процедурите и по какъв начин парите в сакове не са стигнали до българското общество, а са отишли в някое шкафче. Аз приканвам компаниите, които стачкуват, да излязат и да разгласят порочните практики. 

 

" Всички виждаме проблемите в инфраструктурата. Аз имам доста огромни упования от новото ръковдство на АПИ. Контролът и качеството ще се подобрят сигурно ", добави Ананиев. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР