“Проблемът с отнемането на концесията на пристанище “Росенец е, че

...
“Проблемът с отнемането на концесията на пристанище “Росенец е, че
Коментари Харесай

Таско Ерменков: Дали не се цели аутсорсване на пристанище “Росенец” на частна фирма

“Проблемът с отнемането на концесията на пристанище “Росенец ” е, че става дума за огромни разноски, които досега са били осъществявани от концесионера, които страната в този момент би трябвало да поеме. Плюс това, че няма да получава концесионна такса. Притесняваме и дали самото държавно дружество ще има капацитета да бъде оператор и на това пристанище и дали зад всичко това не се цели следващото аутсорсване на държавни действия, които да бъдат осъществявани от частни компании. ” Това разяснява членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Таско Ерменков в ефира на Bulgaria ON AIR.   
По неговите думи различен парадокс на ръководещите е взетото решение на Народното събрание за преустановяване на дерогацията на съветски петрол, като вместо да се направи предварителна оценка по какъв начин ще се отрази това на активността на рафинерията и на цените на горивата, такава се прави от Министерски съвет след обстоятелството.
“Парламентът  извършва функционалностите, в единия случай, на изпълнителна власт, когато взема решения от нейната компетентност, а в другия случай, на комерсиално сдружение, когато се разпорежда с държавно имущество, благосъстоятелност на комерсиално сдружение. Тези парадокси водят до окончателното разрушение на държавността и на възприятието на българина, че живее в естествена страна ”, акцентира Ерменков.
Според него рафинерията би могла да работи с всевъзможен тип петрол, само че това ще се отрази на цената на крайния артикул.  “Едно е прогнозируемо да прекарваш танкери от единия до другия бряг на Черно море, друго е да търсиш танкери по целия свят и да ги прекарваш през Босфора, където не постоянно можеш да разчиташ на график и на регулярност на доставките. Това, при всички положения, покачва цените на суровината, отсам и на крайния артикул ”, изясни социалистът.
Таско Ерменков изрази подозрение, че страната няма да заплати нищо на “Лукойл ” за прекъсната концесия. “Аз не съм уверен, тъй като, когато прекратяваш една концесия, ти обезсмисляш едни разноски, които една компания е направила авансово. Около 32 млн. са вложените пари в пристанището, които най-вероятно “Лукойл ” ще си ги изиска. Да не приказваме, че би могъл да изиска и пропуснати изгоди ”, уточни той. 
“Ваня Григорова сега е номинация на районните партийни препоръки в град София и тази номинация ще бъде прегледана на градската конференция на Българска социалистическа партия на 2 септември. Тогава, съгласно гласуването, ще стане ясно дали Ваня Григорова е формалната кандидатура на столичната организация на Българска социалистическа партия за кмет на София и в какъв формат и с какви съдружни сътрудници ще се яви партията на изборите ”, разяснява Ерменков във връзка с партийната процедура за издигане на кандидат-кмет за локалните избори.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР