Проблемът с блокирането на Търговския регистър идва от занижен контрол.

...
Проблемът с блокирането на Търговския регистър идва от занижен контрол.
Коментари Харесай

Занижен контрол сринал Търговския регистър

Проблемът с блокирането на Търговския указател идва от занижен надзор. Това съобщи през днешния ден пред BTV Ясен Танев, експерт по киберсигурност.

Той изключи опцията да става дума за хакерска офанзива.

" За комерсиалния указател разбрахме, че е развален масив, който съхранява данните ", изясни Танев. По думите му е липсвало копие, което да бъде възобновено незабавно, и аварийният център евентуално не е работил.

Специалистът по киберсигурност е безапелационен, че би трябвало да се отговори на въпроса кой от заложените процеси не се е случил.

" Няма неприятно да дефектира система и да бъде възобновена, само че има проблем, че обществото не е осведомено. Навремето ни икономисаха детонацията в Чернобил. Не бива да се губи доверие в страната ", добави Танев.

Припомняме, Търговският указател се срина на 10 август и до този миг цялостното му действие остава блокирано. От Агенцията по вписванията оповестиха, че аргументите са механически. Регистърът ще стартира да работи лека-полека, а загубата на данни е изключена, твърдят управляващите.

Вчера, 15 август, вицепремиерът Томислав Дончев съобщи, че казусът е в следствие от изгорели дискове. На съвещанието на Министерски съвет стана ясно, че ще се прави мегахранилище за архиви на електронните данни.

Една от компаниите поддържащи Търговския указател Лирекс съобщи, че се работи непрекъснато по възобновяване, а в това време от БПС желаеха оставките на шефката на АП и на правосъдния министър Цецка Цачева, защото съгласно тях става дума за външна интервенция в срутва на регистъра. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР