Проблемът е по-глобален и съществуваше много преди земетресението. Сирия има

...
Проблемът е по-глобален и съществуваше много преди земетресението. Сирия има
Коментари Харесай

Журналист: В Сирия има едно тройно земетресение

" Проблемът е по-глобален и съществуваше доста преди земетресението. Сирия има едно тройно земетресение, в случай че мога по този начин да се изразя. Първо, 12-годишната война, която блокира страната отвред. Епидемията от холера и глобите, които и сега не престават да пречат ". Това съобщи в ефира на Euronews Bulgaria журналистът Оля Ал-Ахмед. По думите ѝ броят на жертвите от опустошителното земетресение в Сирия към този момент е надхвърлил девет хиляди.

Според нея помощта на Европа за Сирия е закъсняла. 

" Не е спирана филантропичната помощ в регионите на нуждаещите се. Кой вътре в Сирия стопира камионите, ние не можем да знаем, тъй като не сме там. Но това, което знам от моите източници от Сирия в градовете Хомс, Алепо и други потърпевши региони, потеглят камиони. Тези, които са оживели измират от апетит, от мраз, от неналичието на съответна здравна помощ ", описа Оля Ал-Ахмед.

Тя попита: „ Епидемия нямаше ли от холера през ноември в Сирия?! Имаше. И какво направихме със глобите? Може би сме внесли нова пречиствателна инсталация на водата, която пият децата с холера. Не, не е импортирана пречиствателна инсталация. Не а импортирани скенери в лечебните заведения. Как ще направиш интервенция, в случай че нямаш ток? В Латакия няма толкоз време ток ", сподели журналистът. 

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР