Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на

...
Проблемът е, че ДПС иска да бъде скрит партньор на
Коментари Харесай

Христо Иванов: ДПС иска да е скрит партньор на ГЕРБ в делкането

" Проблемът е, че Движение за права и свободи желае да бъде прикрит сътрудник на ГЕРБ в това систематизиране и че не желае да има ясни правила и правилник с ясна политическа отговорност сред двете политически обединения, които носят отговорност за ръководството - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за това по какъв начин ще се разпредели цялата тази власт " - по този начин съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов отговори на обвиняванията на Делян Пеевски, че му е " седял в скута " и е " пил мазно турско кафе ".

Ядът на Пеевски Иванов разяснява по този начин: " Ние се опитваме да беседваме с ГЕРБ за в действителност значима тематика като промените, регулаторите и битката с корупцията и внезапно господин Пеевски се самовзривява с следващата фойерверка от безвкусни пошлости ".

Иванов отхвърли да разяснява изказванията на Пеевски и да каже седял ли му е в скута и пил ли е мазно турско кафе. " Ние сме антична специалност, само че специалността, от която се вадят подобен вид компромати и се превръщаш самичък себе си в компромат, е по-древна от нашата и аз не я практикувам ", сподели той.

По-рано през днешния ден пред медиите Пеевски разгласи, че Иванов е желал Андрей Янкулов да бъде определен за основен прокурор, а Сава Петров - за негов заместител. Янкулов бе препоръчан за вътрешен министър в проектокабинета на ПП-ДБ преди сформирането на държавното управление с ГЕРБ. Сава Петров е прокурор във ВКП.

" За момента да, тематиката е регулаторите, по какъв начин ще бъде определен идващия основен прокурор и той да не бъде определен като основния прокурор по времето на превъзходството на ГЕРБ и Движение за права и свободи - Гешев и Цацаров. Ако по мое време бяха определени такива основни прокурори, аз бих си мълчал. Особено на фона на Нотариуса бих бил по-кротък. Но се надявам да се успокоят пристрастеностите и да се върнем към диалога за това по какъв начин да продължим промените отговорно ", уточни Иванов.

" Движение за права и свободи има справедлив интерес да се опита да си промени позиционирането и във вътрешнополитически, и в интернационален проект, подкрепяйки промяната в конституцията. Това беше умно и рационално от тяхна страна в техен личен интерес. Сега господин Пеевски е напът да изгори целия този капитал с следващото си изхвърляне, тъй като сдържаността в никакъв случай не е била негова мощна линия ", разяснява депутатът.

Той отхвърли обединенията да се употребяват между тях и назова тези изказвания " интригантстване ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР