Проблем в самото устройство е вероятната причина мъж да получи

...
Проблем в самото устройство е вероятната причина мъж да получи
Коментари Харесай

Цирк! Мъж получи над 1000 SMS-a от BG-ALERT, телефонът му блокира

Проблем в самото устройство е евентуалната причина мъж да получи над 1000 известия от системата на BG-ALERT, а в резултат на това телефонът му да блокира.

" Произход на устройството, което не е предопределено за българския и/или европейския пазар, проблем в самото устройство или нерегламентирано модифициране на устройството са част от вероятните аргументи известието на BG-ALERT да бъде изпратено неведнъж на едно устройство ", обясниха ГДПБЗН след питане на " 24 часа ".

По-рано през днешния ден мъж алармира за проблем с тестването на системата. От 12 ч. Емил Николов е почнал да получава вести от автоматизираната система, като броят им е достигнал над 1000. Вследствие на това телефонът му е блокирал.

От ГДПБЗН обясниха, че при тях е постъпил единствено един сигнал за приемане на повече от едно известие от системата за ранно уведомяване. Сигналът е постъпил към контактната форма на уеб страницата на системата BG-ALERT.

„ Интересува ме по какъв начин може да бъдат спрени получаваните от вас вести. Вече получих над 1000 известия на номер ХХХХХХХХХХ ", написа мъжът в сигнала си.

До момента системата е тествана на територията на 10 области - Габрово, Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Разград, Русе и Силистра.

Обратна връзка от тестването на системата се получава, както посредством чиновници на ГДПБЗН, по този начин и от жители попълващи плануванаъа за задачата онлайн анкета и/или обаждащи се на посочения телефон.

" Всяко известие публикувано посредством технологията Cell Broadcast се излъчва в заложения интервал през избрани времеви шпации. При осъществяване на тестванията на BG-ALERT се популяризират известия в продължение на 30 минути с интервал на повтаряне 1 минута, т.е. общо 30 излъчени известия. Изпратеното известие има неповторим номер и един път получено на устройството, при последващо лъчение на известието, устройството не го пресъздава още веднъж ", споделиха още от ГДПБЗН за нашата медия.

" 24 часа " потърси и компанията, отговаряща за консолидираното на новата система – ДЗЗД „ Сискод ".

" При нас не е получаван подобен сигнал, нито е търсена компанията по този мотив. Всички вести към този момент се изпращат от Министерство на вътрешните работи ", обявиха от ДЗЗД „ Сискод ".

BG-ALERT e предупредителна система за популацията за бедствия и изключителни обстановки. Тя се създава взаимно от Министерство на вътрешните работи и Министерството на електронното ръководство. Целта ѝ е да уведомява за рискове посредством изпращане на тестови известия по телефона.

На 1 ноември известие от BG-ALERT, пуснато малко преди 19 ч., със мощен звуков сигнал и осцилация изплаши доста жители. При множеството консуматори известието пристигна с текст: „ Внимание, заплаха! ", а при някои имаше и сигнал от президента. В известието пишеше също „ test test " и имаше отпратка към уеб страницата bg-alert.bg.

Оказа се, че чиновник на компанията, отговаряща за консолидираното на новата система – ДЗЗД „ Сискод ", по простъпка е натиснал неверен бутон.

Снимката е илюстративна
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР