Проби от три точки по Северното Черноморие показаха отлично качество

...
Проби от три точки по Северното Черноморие показаха отлично качество
Коментари Харесай

Проби от водата на 3 точки по Северното Черноморие осветлиха истината

Проби от три точки по Северното Черноморие демонстрираха чудесно качество на морската вода и липса на замърсяване. Това оповестиха пред Българска телеграфна агенция от Висшето военноморско учебно заведение (ВВМУ) " Н. Й. Вапцаров ".

Екологичният мониторинг за положението на морската вода се организира в хода на тактическо обучение и образователно корабоплаване на НИК 421 – „ Св. св. Кирил и Методий ", което стартира на през днешния ден и ще продължи до 21 юли 2023 година Предвижда се да бъдат обхванати общо 17 контролни точки по крайбрежието от Дуранкулак до Резово.

Първите проби са взети от взаимен екип на ВВМУ и Изпълнителната организация по околна среда. Обект на надзор са голям брой параметри на морската вода, заложени от Басейнова дирекция " Черноморски регион ". Данните от химическия разбор са доказани от контролното наблюдаване, осъществено с дрон, показват още от ВВМУ.

По-рано от Министерството на околната среда и водите също оповестиха, че няма замърсяване на българската акватория на Черно море. Прогнозата за северозападната част на Черно море до 19 юли се резервира устойчиво удобна, като евентуалните замърсители циркулират в изключителната икономическа зона на Украйна, показаха от министерството.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР