Призрачните кухни“ или още наричани виртуални ресторанти“ са хит сред

...
Призрачните кухни“ или още наричани виртуални ресторанти“ са хит сред
Коментари Харесай

Бъдещето на ресторантите е в призрачните кухни

„ Призрачните кухни “ или още наричани „ виртуални заведения за хранене “ са шлагер измежду вложителите по целия свят, които финансират започващи компании.

Какво съставляват виртуалните заведения за хранене? Идеята идва от обстоятелството, че световната пандемия тотално промени метода на ползване на подготвена храна. Вече не вървим на ресторант, а поръчваме от него вкъщи. От бизнес позиция това значи няколко съществени неща. Първо че с цел да има доста клиенти към този момент не е належащо ресторантът да е наложително в центъра на града, където наемите на парцели са доста по-високи. Второ – че цялото пространство може да бъде проведено само за готвене и депозиране на артикули – без  салон за посетители. Така да вземем за пример в приготвянето на храната могат да се употребяват даже и прилежащи паркинг пространства в някои случаи.

Третата оригиналност е, че такива „ виртуални заведения за хранене “ все по-често съвместяват няколко разнообразни марката или или разнообразни ресторанта под един покрив. Тези три аргументи водят до доста намаление на разноските и покачват успеваемостта на обектите за подготвяне на храна.

Оценката за развиването на този пазар е смела. Според компанията за стратегически маркетингови изследвания Euromonitor International световният пазар на виртуалните заведения за хранене може да доближи 1 трлн. $ до 2030 година  

Данни на водещата компания за ръководство на активи Morning Star сочат, че виртуалните заведения за хранене употребяват сред 10% и 50% по-малко повърхност и имат потребност от сред 15% и 50% по-малко чиновници. Въпреки това този вид компании генерират сред 75% и 100% от това, което печелят обичайните заведения за хранене в същия ценови сегмент.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР