Призоваваме президента на Република България незабавно да поискаоставката на председателя

...
Призоваваме президента на Република България незабавно да поискаоставката на председателя
Коментари Харесай

СДС иска оставката на председателя на Агенцията за бежанците заради отказано убежище на руски граждани

Призоваваме президента на Република България неотложно да поискаоставката на ръководителя на Агенцията за бежанците и да предоставиубежище на съветската гражданка Ирина Дмитриева и нейната щерка, страдащаот рядко генетично заболяване, информира пресцентърът на Съюз на демократичните сили.

Българските институции са отказали леговище на двете рускини и по думитена Дмитриева, съгласно Агенцията за бежанците, Руската федерация едемократична страна и не би следвало тя да има терзания да се върнетам, се споделя в декларацията на Съюз на демократичните сили.

В Съюз на демократичните сили сме безапелационни, че върховен държавен чиновник в страна-членка на Европейски Съюз,който назовава демократична Путинова Русия, убиваща почтени хора в Украйнаи смазваща всеки опит за съпротива и опозиция, е несъответстващ с поста си.

Това е скандал, който поставя леке върху евроатлантическата нипринадлежност! Отговорност за него ще носи персонално Румен Радев, в случай че невземе ограничения за отстраняването на ръководителя на Агенцията за бежанците.Ирина Дмитриева дефинира себе си като деен противник  на Путин и нежелае да се върне в Русия, където е била задържана поради противоречие сагресията в Украйна.

Съюз на демократичните сили не приема разделянето на хората, които са принудени да напуснатродината си поради човеконенавистната политика на Путин, съгласно тяхнатанационалност. България с необятно отворени порти и сърца одобри украинскитебежанци, а не желае да помогне на съветска майка с болно дете, която бягаот същия режим!

За демократична партия, каквато е Съюз на демократичните сили, човешките права са първостепеннаценност, без значение от националната принадлежност. Ние сме срещу режимав Руската федерация, а не срещу съветския народ.

Случаят с Ирина Дмитриева слага мъчителни въпроси за конюнктурнотофункциониране на нашите институции, където човешките ориси са простосуха материя, затворена в директория.

Надяваме се казусът на Ирина Дмитриева да бъде преразгледан и тя даполучи протекция и сигурност в България, се споделя в прессъобщението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР