Призоваваме да не се ходи в джамиите. Мюсюлманската религия пази

...
Призоваваме да не се ходи в джамиите. Мюсюлманската религия пази
Коментари Харесай

Главният секретар на мюфтийство у нас: Призоваваме да не се ходи в джамиите

Призоваваме да не се върви в джамиите. Мюсюлманската вяра пази човешкото здраве. Очакваме пик в този интервал - изключително възрастните да не посещават джамии. Това съобщи пред БТВ Джелал Фаик, основен секретар на Главното мюфтийство.

"Все отново никой няма да бъде върнат. Ще има молитва, която трае 2-3 минути, след това влиза различен. Влиза се поединично, а след всеки ще се дезинфекцира ", сподели още той.

"Мюсюлманите у нас са доста дисциплинирани и мисля, че няма да има посещаване на джамиите ", разкри Фаик.

"След решението за изключително състояние в страната незабавно взехме ограничения. Първата беше да се лимитират петъчните молебствия. С настъпването на Рамазан се забрани вечерната тържествена молитва. Ние забраняваме груповото четене на Коран и груповото навестяване на джамии ", изясни той.

"По принцип за Рамазан никой не пътува от Турция за България и противоположното. Преди Байрям се чака да има повече пътуващи ", разяснява основният секретар на Главното мюфтийство.

Спряха влизането на хора и коли от Турция в България

"Всички ограничения на Щаба би трябвало да се извършват. Мерките работят, както и на нас, по този начин и на хората в Турция - изключително на хората, които работят. Трудно е за фамилиите с деца, само че такова е ситуацията ", приключи Джелал Фаик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР