„Призовавам протестите да стават съгласно закона, мирно. Да не се

...
„Призовавам протестите да стават съгласно закона, мирно. Да не се
Коментари Харесай

Вътрешният министър с призив да се протестира мирно

„ Призовавам митингите да стават според закона, спокойно. Да не се влиза в провокация с полицията. Да се извършват полицейските разпоредби. А ние сме там да подсигуряваме това право на всеки един, който стачкува законно ". Това сподели през днешния ден в Сливен министърът на вътрешните работи Младен Младенов във връзка последните всеобщи протестни дейности.
Според министъра огромна част от митингите се провеждат без авансово да са декларирани в общините по места . По мотив предстоящите блокади на автомагистрали и основни пътища в страната, вътрешният министър насочи зов към протестиращите да съблюдават законите и да извършват полицейските разпоредби. Като в същото време акцентира, че съществена задача на органите на реда е да основават организация на придвижването и да предотвратяват провокации.
Днес вътрешният министър е на посещаване в района. В Областната администрация той организира среща с кметове на обитаеми места. Обявеният мотив бе взаимоотношението сред локалната власт и полицията при обезпечаването на публичния ред и сигурността.
Младен Маринов още веднъж удостовери тезата, че Министерство на вътрешните работи не разполага с запаси и щат за назначение на служител на реда във всяко обитаемо място .
Вместо това ще се търсят „ разновидности като видеонаблюдение, работа с охранителните компании и взаимоотношение с локалната власт”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР