Призовавам международните организации и световната общност да положат подходящи усилия,

...
Призовавам международните организации и световната общност да положат подходящи усилия,
Коментари Харесай

Сабина Алиева призова света да освободи Азербайджан

Призовавам интернационалните организации и международната общественост да положат подобаващи старания, да подхващат нужните решителни стъпки и да подхващат незабавни ограничения за освобождение на приетите от Организация на обединените нации територии на нашата република. Това съобщи омбудсманът на Азербайджан Сабина Алиева на фона на ескалиралото напрежение с Армения.

„ Днес, към 6:00 сутринта, арменските въоръжени сили нарушиха прекратяването на огъня и откриха огън по позициите на азербайджанската войска на фронтовата линия от миномети и артилерия от друг диаметър. В резултат на интензивния артилерийски обстрел на селища и обекти на арменските въоръжени сили цивилни и военнослужещи са убити и ранени, доста къщи и цивилни предмети са съществено развалени. Умишленото нахлуване на Армения против цивилни лица е жестоко нарушаване на интернационалното право, в това число интернационалното филантропично право и съответните разпореждания на Женевските конвенции”, се споделя в позицията на Сабина Алиева, представена от Посолството на Азербайджан в България.

Алиева означи, че Армения, пренебрегвайки апелите за режим на преустановяване на огъня, получени по отношение на актуалната пандемия, както и нормите и правилата на интернационалното право, продължава да прави нападателни дейности и жестоко нарушава главните права на индивида, в това число правото на живот, създавайки по-опасна обстановка в района. „ Призовавам ви да предприемете нужните решителни стъпки и да предприемете незабавни ограничения, да осъдите и спрете арменската агресия”, прикани тя интернационалната общественост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР