Признание, че МВР прави проверки за предизборни нарушения и по

...
Признание, че МВР прави проверки за предизборни нарушения и по
Коментари Харесай

МВР се заоправдава с несериозни сигнали

Признание, че Министерство на вътрешните работи прави инспекции за предизборни нарушавания и по несериозни сигнали направи в тв изявление вътрешният Министър Младен Маринов. В тази акция се натъкнахме на доста случаи, които стоят несериозно, сподели той. С наближаването на 27 октомври жалбите до Министерство на вътрешните работи за сходни нарушавания са се нараснали, единствено в понеделник били тествани 5-6 сигнала. Голяма част от сигналите очевидно са злонамерени, само че няма по какъв начин да не бъдат тествани, добави той. " Схемите са най-различни. Всички дейности по преценка на остротата на сигнала се организират и под надзора на прокуратурата. Постъпват и анонимни сигнали, и от очевидни заявители във връзка с всички политически сили. Всеки сигнал е тестван ", съобщи Маринов в опит да опровергае изказванията на Българска социалистическа партия, че властта покрива жалбите на левицата и подчертава единствено върху тези против опозицията.

" Не разбирайте пазаруването на гласове като съответна транзакция. Има най-различни способи за пазаруване на избор, някои от които мъчно могат да бъдат избрани дали са пазаруване на избор или предизборна акция ", съобщи министърът. По думите му сигнали за принуждение нямало. " Има за палежи, свързани с конкуренция, в дребните обитаеми места, само че това са хора, които се конкурират и в живота, освен в акцията ", продължи Маринов.

Министърът изясни, че инспекциите в Горна Оряховица са приключили с опрощение от Министерство на вътрешните работи до народния представител от " Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков. Петимата арестувани претенденти от Несебър бяха конвоирани в София по обвиняване за закононарушения против изборните права. Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че арестите нямало да окажат въздействие на изборния развой, а вотът щял да се организира по отношение на наредбите на ИК. Не се прави нищо извънредно, настоя той.

Междувременно четирима от претендентите за кмет в община Червен бряг подадоха общ сигнал до премиера, Министерство на вътрешните работи, ДАНС, прокуратурата и Българска телеграфна агенция за невиждано пазаруване на гласове. По думите им лицата, занимаващи се с това, са обществено известни, само че ограничения не се взимат. Кандидатите на " Българска социалистическа партия за България " - ген. майор о.з. Петър Петров, на Вътрешна македонска революционна организация - Пламен Спасов, на " Атака " - Драгомир Якимов, и Мирослав Макавеев от локална коалиция " Движение за радикална смяна Българската пролет " приканват органите на реда да пресекат това и да потърсят отговорност от нарушителите. Те упорстват за масирано полицейско наличие в общината в деня на вота.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР