Призив към хората във Велинград да протестират, но мирно и

...
Призив към хората във Велинград да протестират, но мирно и
Коментари Харесай

Община Велинград призова гражданите да протестират при спазване на закона

Призив към хората във Велинград да стачкуват, само че спокойно и да съблюдават законите, насочи общината в града.

Повод за обръщението станаха конфликтите с полицията, избухнали в сряда вечер та по време на следващата проява поради дългогодишния проблем с водоснабдяването.

" Създаденото напрежение и експанзията на някои от участниците в митинга заплашват публичния ред и сигурността на всички жители и посетители на Велинград ", отбелязва кметът Костадин Коев.

Той приканва другояче справедливите претенции да не се употребяват за ненужно опълчване на жители и чиновниците на реда. Градоначалникът признава, че казусът с водоснабдяването е доста сериозен и вгорчава живота на локалните от години.

По думите му, настоящето задълбочаване е поради превключване на довеждащия тръбопровод „ Лепеница “ в опит да се изолира сектор с чести повреди и да се обезпечи непрестанно подаване към пречиствателната станция. -->

Коев твърди , че всички планувани поправки ще приключат до 15 август. Като причина за задълбочаването на казуса той показва остарялата мрежа, както и несъответстващото и некадърно ръководство на локалното ВиК.

По този мотив напомня, че преди два месеца е изискал оставката на шефа на сдружението Георги Мяшков, само че предлагането му не е срещнало задоволително поддръжка от общинските съветници и е отхвърлено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР