Приятелското общуване на стопаните с кучетата не само заздравява връзката

...
Приятелското общуване на стопаните с кучетата не само заздравява връзката
Коментари Харесай

Приятелското общуване с кучетата удължава живота им

Приятелското другарство на стопаните с кучетата освен заздравява връзката им, само че също по този начин удължава живота на четириногите, откриха учени, представени от в. “Телеграф”.

Възрастните шаровци по-добре възприемат фразите, произнесени на висока тоналност и с избран темп. Докато при палетата на възраст от шест месеца до една година е по-добре те да се възпитават като дребните дечица. Такъв прийом на другарство разрешава да се открият изключително доверителни връзки сред индивида и животното.

Учени от Йоркския университет създадоха специфичен речеви разговорник, който ще разреши на стопаните на четириногите да реализират по-бърза естетика със своите питомци. За задачата те би трябвало да употребява едни или други изречения за дресировката. Според учените сходен метод освен разрешава да се облекчи процесът на образование на животното. Той стабилизира прочувствения декор на кучето, което удължава живота му.

Учените тествали новия способ на британски, шведски, съветски и японски и той работил безотказно. След към едно десетилетие благодарение на невронните мрежи и на машинното образование експертите възнамеряват да основат пълностоен преводач от кучешки на човешки език.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР