Приятелите са неизменна част от живота ни. Те го правят

...
Приятелите са неизменна част от живота ни. Те го правят
Коментари Харесай

Вижте 3 знака, че някои от приятелите не ви уважават

Приятелите са неизменима част от живота ни. Те го вършат приключен. Разбира се това важи за положителните, които в годините са потвърдили, че сме значими за тях. От друга страна, може би всеки има или е имал най-малко по едно токсично другарство. То като че ли оставя чувство за напрежение, повече натоварва, в сравнение с да основава приятни страсти. Понякога е мъчно да отсеем доброжелателните другари от тези, които не ни почитат. Вторите се прикриват добре, демонстрират подправена угриженост, постоянно подвеждат с приказки, лъжат. Кои са трите сигурни знака, че в обкръжението си имате приятел/приятелка, които не ви почитат?

Очакват постоянно да сте край тях
Това е линия на характера на тези ваши другари, които са егоисти и имат вяра, че те заслужават постоянно да сте отсреща, когато им се пие кафе, когато им е скучно. Очакват да зарежете това, с което се занимавате в сегашния миг, с цел да им угодите. Разбира се, че е значимо да бъдете до околните си другари, освен когато вие имате компликации или те, само че и в хубави мигове. Но въпреки всичко всеки има персонален живот, занимания, ползи. Не ви е разрешено да имате свободно време за себе си. Очакват да изоставите всичко, с цел да сте до тях. Когато вашият другар се държи по този изискващ метод, манипулира, гневи се, без да зачита желанията ви и проектите ви, това е индикатор, че не ви счита за персона с ползи и занимания, отвън вашите взаимоотношения.

Все няма време за вас
Може би на всеки от нас всекидневието е динамично. Имаме куп фамилни отговорности, претрупан работен график... от време на време ни лишава часове, до момента в който върнем позвъняване, отговорим на известие. И въпреки всичко съумяваме да намерим мъничко време, с цел да чуем приятелите си по какъв начин са, да им пишем в обществените мрежи и даже да намерим час-два, с цел да се забележим. Но знаете онази приятелка/приятел, който постоянно е доста ангажиран в работата, в персоналния живот, който като срещнете инцидентно ви дава обещание, че ще ви се обади, ще се уговорите да се видите... За страдание празните приказки са индикатор, че освен не сте приоритет и ви заобикалят целеустремено, само че и не ви почитат.

Завиждат ви
Завистта е в човешката природа. Колкото и добре да сме подредили живота си, постоянно има нещо, за което да завидим най-малко малко на другари. Но тези, които не ни почитат, не съумяват да скрият завистта си към нас, когато получим покачване в работата, имаме нова облага, щастливо влюбени сме и т. н. И не мислете, че завиждат единствено тези, които нямат. Много добре уредени персони също не се радват за непознатите триумфи. Ако в обкръжението си имате подобен другар, който непрекъснато се състезава с вас, постоянно слага акцента върху своя живот и от време на време виждате у него оня взор на завистта, който няма по какъв начин да сбъркате... бъдете сигурни, че не ви почита и цени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР