Приятели, протестната ни разходка днес под надслов Не на колите

...
Приятели, протестната ни разходка днес под надслов Не на колите
Коментари Харесай

Варненка от протеста в Морската: Колите си влизаха в парка, но на полицаите им стана неудобно от нас и почнаха да ги връщат

Приятели, протестната ни разходка през днешния ден под надпис " Не на колите в парка " се организира доста прелестно - ние си говорехме с общинските служители на реда, закачихме простир от послания, дечица се забавляваха и рисуваха с цветни тебешири, имаше колела, кученца - нормалните за такива събития и места неща.

Даже по едно време станахме още по-привлекателни, та пристигнаха две патрулни полицейски коли с прилежащите им служители на реда. От медиите ни отразиха Българска национална телевизия, за което благодарим.

Това написа Милена Пехливанова в обществената мрежа.

В началото колите, влизащи в парка, си прекосяваха, само че след това очевидно на служителите на реда им стана неловко да ни разбутват, та започнаха да ги връщат. Един-двама изключително упорстваха, че живеят там - в къщата на дядо си, посочваха пропуски и така нататък, само че бяха по-скоро изключения. Имаше доста излизащи коли. Те към този момент бяха много по-нагли.

Имахме регистрационни номера от доста градове на България, пристигнали основно на Делфинариума. Тук се получи забавен проблем. Хора от Казанлък, пристигнали особено поради делфините, се оплакаха, че авансово закупеният им билет сякаш включвал и паркинг, а след представлението се оказали с санкция под чистачката.

Ама, за какво по този начин, 100 години курортен град Варна, за какво по този начин с двоен критерий към гостите на града?! Хубава работа! Хората питаха служителите на реда по какъв начин по този начин, възмущаваха се, дадоха изявление пред камерата на националната телевизия... Хубаво ще ни разнасят славата из родните си места. `Браво, кмете!`

И по какъв начин да им разбираем казуса, а? Значи Петя Славова притегля клиенти от страната с обещания за паркинг, а общината ги дебне и глобява? И докога по този начин?

Тази година варненската власт май по никакъв начин не се оправя с юбилеите и честванията, а? 100 години курортен град, ха.

Та, по-късно се отправихме съвсем цялата група към другата национална горделивост - Кокошарника на " Марешки парцели "! Ми той, индивидът, си излял основи за нова ограда! Доколкото знам, и за това има потребност от строително позволение. Да, но гл. арх. Бузев нещо объркал в заповедта за незначителност, та тя пада в съда. Ех, значи, ех, неприятна работа. Толкова пък ордата общински адвокати да не се оправят с тия запетайки, значи... Мъка! И докога и това по този начин?

Единият служител на реда, очевидно по-отдаден, ни последва и до там, даже ни направи забележка - вика, по-назад, това е частен парцел. И хем същински служител на реда, не защитата, която се разхожда вътре. Да се чуди човек, за кого ли работи той?

Дори вика - и къде отиде останалата част от групата? Ха, че ние сме свободни хора, разхождаме се в парка, не ги знаем къде са...

Та, в такава дружеска конюнктура мина разходката.

Благодаря на всички участвали. Очакваме делото на Върховен административен съд!, написа още в персоналния си профил във фейсбук Милена Пехливанова.

Постът й вижте

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР