Приятели, колеги и близки на таксиметровия шофьор, който почина след

...
Приятели, колеги и близки на таксиметровия шофьор, който почина след
Коментари Харесай

Напрежението расте! Нов протест за убития таксиметров шофьор

Приятели, сътрудници и близки на таксиметровия водач, който умря след случай нощес в София, излязоха на митинг в столицата с искане за обективни санкции по случая. Протестиращите, които са от ромски генезис, блокираха кръстовището на булевардите „ Константин Величков “ и „ Александър Стамболийски “, изразявайки терзание, че казусът може да бъде потулен. На мястото има полиция, а за придвижване през кръстовището се препускат само транспортните средства от градския превоз.

Снощи Министерство на вътрешните работи заяви, че млад мъж е умрял след сборичкване в София. Инцидентът е станал на кръстовище, покрай Първа АГ болница „ Св. София “, малко преди 19:00 часа. По първични данни е зародил пътен случай сред два автомобила. Последвала кавга сред двама мъже, като по първични данни на очевидци, става дума за нахлуване в насрещното придвижване от страна на 34-годишния таксиметров водач. Друга версия е, че нападателят е бил в таксито.
-->
По-късно през нощта таксиметрови водачи блокираха бул. „ Тодор Александров ” в София поради гибелта на своя сътрудник. Своеобразният митинг бе покрай постройката на Трето районно ръководство, където бе арестуван един от обвинените за гибелта на младия мъж.

Днес от Софийската градска прокуратура (СГП) излязоха със известие, за че за случая е притеглен като обвинен 23-годишен мъж.

Досъдебното произвеждане е формирано на 8 октомври, при изискванията на необходимост, и се води в Трето районно ръководство на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), под управлението и надзора на СГП. Събраните материали са докладвани в прокуратурата. Извършен е оглед на местопроизшествието, назначена е съдебномедицинска експертиза за изясняване на повода за гибелта на починалия; разпитите на очевидци са траяли и през нощта. През нощта е осъществено и претършуване на лек автомобил, като протоколът е импортиран в съда с искане на СГП за утвърждението му.

Наблюдаващият прокурор е решил, че събраните доказателства са задоволителни за привличането на 23-годишния мъж към наказателна отговорност. Обвиняемият е арестуван за 72 часа. Предстои да бъде взето решение по отношение на мярката му за неотклонение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР